„La vremuri noi, tot noi“. PNL a început reforma în Bucureşti cu perdanţii de la locale şi parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Sava (dreapta) este actualul şi fostul preşedinte al PNL Sector 4. FOTO mondonews.ro
Răzvan Sava (dreapta) este actualul şi fostul preşedinte al PNL Sector 4. FOTO mondonews.ro

Competiţia internă în PNL pentru şefia organizaţiilor Capitalei este cvasiabsentă în condiţiile în care în mai multe sectoare va fi un singur candidat pentru funcţia de preşedinte. Mai mult, chiar la nivelul PNL Bucureşti, singura persoană care a anunţat că va intra în competiţie e Cristian Buşoi, secretarul general interimar al formaţiunii liberale.

După rezultatele dezastruoase înregistrate de PNL Bucureşti la locale şi parlamentare, liderii partidului au anunţat că va începe o perioadă de reformare a organizaţiilor. Însă, redresarea situaţiei  de la Bucureşti tinde să devină un proces de lungă durată în condiţiile în care liberalii cu notorietatea  şi care au demonstrat că pot avea performanţe electorale nu vor să intre în lupta pentru şefiile de la sectoarea sau de la organizaţia centrală.

Până în prezent, PNL Bucureşti a ales şefii de organizaţii de la Sectorul 4 şi Sectorul 1. Răzvan Sava a fost singurul candidat care a vrut să-şi asume şefia PNL Sector 4, organizaţie pe care a condus-o şi anterior. Sava, fost primar interimar aproape un an, nu a reuşit să câştige primăria de sector în 2016, deşi era văzut ca favorit. La Sectorul 1 alegerile au fost câştigate de Victor Picu, fost secretar general adjunct în Ministerul Trasnporturilor. Picu a câştigat uşor preşedinţia, în condiţiile în care Mihai Voicu nu şi-a mai depus candidatura, Voicu fiind acum deputat de diaspora.

La Sectorul 3, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte de filială ar fi Florin Alexe, potrvit unor surse politice. Alexe nu ţi-a asumat o candidatură la Primăria Sectorului 3, iar în toamnă nu a mai prins un mandat de deputat. De asemenea, la Sectorul 5, şefia e ca şi adjudecată de Cristian Olteanu, consilier general care nu are vreun adversar în această cursă.

„Bruma“ de competiţie de la Sectorul 2

Singura organizaţie în care  poate fi simţită competiţia e PNL Sector 2. Fosta senatoare Anca Boagiu vrea să preia frâiele organizaţiei după ce la parlamentare a fugit în Maramureş pentru a candida la parlamentare. Pentru această funcţie s-a mai înscris în cursă şi Adrian Neacşu.

De asemenea, la Sectorul 6 şefia e disputată între fostul consilier Cornel Pieptea şi Alina Marin, însă în competiţie ar putea intra şi Răzvan Mironescu, fost deputat.

Nu în ultimul rând, până în prezent, pentru şefia PNL Bucureşti şi-a anunţat candidatura o singură persoană, Cristian Buşoi. Secretarul general interimar este cel care a condus organizaţia din vara lui 2016. Rezultatele acestuia conducerea PNL Bucureşti nu au fost prea bune, în condiţiile în care PNL a obţinut sub 15% la alegerile locale şi parlamentare la nivel de Capitală. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite