Politică

articolul anterior articolul urmator

Laura Vicol, crima organizată şi ministerul Justiţiei

19
30 Nov 2021 07:31:39
Raluca Boboc
Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Nici nu s-a uscat foarte bine cerneala de pe acordul politic care a adus la vârful puterii o nouă coaliţie formată din PNL, PSD şi UDMR care, conform documentului, va funcţiona până în anul 2024, că liderii social-democraţilor şi-au arătat deja în faţa întregii ţări colţii sângeroşi şi bine ascuţiţi pe care se pregătesc să îi înfigă cât mai adânc în grumazul statului român.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu s-a mulţumit doar cu show-ul oferit la votul din Parlament pentru învestirea noului guvern, când a batjocorit şi a ridiculizat cât a putut mai bine rezultatele obţinute de fosta guvernare formată în jurul PNL şi USRPLUS, ci a dorit să-l pedepsească şi să-l umilească total pe preşedintele Klaus Iohannis pentru atacurile lansate la adresa PSD în ultimii ani.

Pentru că este principala forţă politică din noua coaliţie, lucru demonstrat inclusiv în cadrul negocierilor pentru posturile ministeriale,  PSD-ul lui Marcel Ciolacu a decis să o susţină şi să o instaleze la conducerea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor pe Laura Vicol, nimeni alta decât avocata şi apropiata unor clanuri de interlopi deosebit de periculoase. Astfel că, din singurul preşedinte al României care a organizat un referendum naţional pe tema justiţiei, Klaus Iohannis  a devenit peste noapte chiar PROTECTORUL crimei organizate care s-a instalat la vârful Parlamentului.

O imagine care contrastează puternic cu măsurile anticorupţie pe care noua putere instalată la Chişinău, de exemplu, a început deja să le implementeze cu foarte mult curaj. În timp ce Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, cere     acţiuni ferme menite să cureţe de corupţie întregul sistem de justiţie sau pledează în Consiliul Suprem de Securitate pentru adoptarea şi implementarea unor mecanisme pentru prevenirea riscului eschivării persoanelor acuzate de la răspunderea penală în cazurile de mare corupţie, la Bucureşti, omologul său a rămas mut în faţa lejerităţii cu care crima organizată a reuşit să penetreze Parlamentul României, una dintre instituţiile fundamentale ale statului român, şi să obţină controlul total pe Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

De altfel, este greu de uitat episodul petrecut în vara anului trecut când clanul Duduienilor şi-a arătat forţa în faţa întregii ţării, sfidând  toate regulile şi umilind Poliţia Română cu ocazia înmormântării lui Emi Pian. Dacă foarte mulţi oameni obişnuiţi au fost amendaţi cu brutalitate de către miliţienii lui Marcel Vela pentru încălcălcări minore a normelor prevăzute de starea de alertă, pentru temutul clan al Duduienilor legea nu a existat. Mai mult, însuşi şeful Poliţiei Române a ajuns să se vadă noaptea, pe ascuns, cu interlopi aparţinînd clanului Duduianu pentru a-i implora să respecte legea şi să nu mai umilească Poliţia. Un episod ruşions pentru statul român, dar foarte reprezentativ pentru modul în care vor evolua lucrurile în perioada următoare.

Băieţi deştepţi, interlopii „dresori de lei şi de fraieri” au înţeles rapid că pandemia a resetat regulile jocului, că libertatea de mişcare în spaţiul european şi în întreaga lume va suferi modificări pe o perioadă nedefinită. Pentru mulţi dintre aceştia, România va fi singurul loc în care îşi vor mai putea derula activitatea infracţională. De asemenea, au înţeles rapid şi care este direcţia de unde va bate vântul puterii, PSD-ul fiind pe cai mari în sondajele de opinie şi având şanse foarte mari să câştige alegerile din anul 2024.

În acest context, crima organizată a decis că este mai bine să îşi securizeze încă de pe acum domeniul justiţiei şi să îşi promoveze un om al lor într-o funcţie cât mai înaltă pentru a le asigura protecţia în faţa legii. Iar aleasa interlopilor este nimeni alta decât deputata Laura Vicol, cea care i-a şi reprezentat în foarte multe procese. Astfel, surse foarte bine informate susţin că numirea Laurei Vicol în fruntea Comisie Juridice a Camerei Deputaţilor este doar un prim pas dintr-un plan mai larg, care are drept principal obiectiv propulsarea acesteia la conducerea ministerului Justiţiei când PSD-ul va deţine  guvernarea de unul singur.

Numirea Laurei Vicol, avocata capilor din crima organizată, în fruntea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, concomitent cu lansarea cărţii lui Nuţu Cămătaru, condamnat în mai multe dosare penale pentru infracţiuni cu violenţă, devenită deja un bestseller naţional, nu este ceva întâmplător. Ci o declaraţie de intenţie. Practic, sub nasul SRI, SIE, SPP şi al STS se desfăşoară cea mai soft acţiune de PR şi de preluare a justiţiei desfăşurată vreodată de către crima organizată. O situaţie care ridică multiple semne de întrebare. Fie şefii structurilor de siguranţă naţională sunt incompetenţi şi trebuie demişi imediat, fie sunt complicii crimei organizate şi trebuie arestaţi imediat. Oricum ar fi, Klaus Iohannis este obligat să intervină şi să stopeze imediat ascensiunea crimei organizate la vârful statului român.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Iulian Arion
30.11.2021, 07:58:45

"Practic, sub nasul SRI, SIE, SPP şi al STS se desfăşoară cea mai soft acţiune de PR şi de preluare a justiţiei desfăşurată vreodată de către crima organizată." Tocmai ati mentionat autoritatile de ocupatie care au organizat criminalitatea financiara sub forma partidelor parlamentare. Cineva se intrebat de ce au durat atat "negocierile" din partidele actualei coalitii. Pentru ca exista o lipsa de coordonare la nivelul autoritatilor de ocupatie. Fiecare partid primea mutarea in plic, dupa ce erau ascultate inregistrarile "discutiilor" de la vila Lac. S-a rearanjat distributia la puterea a diverselor factiuni ale autoritatilor de ocupatie. In consecinta, partidele controlate de catre acestea si-au reasezat pionii in functii. Te in scopul furtului si devalizarii avutiei nationale. L-a final l-au facut fericit pe presedinte. Acesta le-a servit un pahar de sampanie.

-30 (36 voturi)
Iulian Arion
30.11.2021, 08:13:18

"Fie şefii structurilor de siguranţă naţională sunt incompetenţi şi trebuie demişi imediat, fie sunt complicii crimei organizate şi trebuie arestaţi imediat." Exact! Vectorii propagandei chibiteaza pe langa zicerile politicienilor, iar publicul nu are habar ce au semnat ei dimineata la mapa. Dar nici politicienii nu au habar. Din 2019, Romania nu a mai decontat niciun proiect finalizat la UE. Romania a devenit debitor net la bugetul UE.

-30 (34 voturi)
Tomescu Tom
30.11.2021, 08:16:13

Mâine , poimâine .. vor ajunge interlopii .. deputați și senatori !! Dehh ... partidul Duduienilor .. partidul Cămătarilor .. etc .. vor face legile la propriu .. Oficial !

+7 (7 voturi)
imacandi
30.11.2021, 08:16:59

cine sa intervina,presedintele? sa fim seriosi, statul roman este capturat in intregime de mafia politico-economica de peste 30 de ani.Nu eixsta niciun partid de dreapta, de stanga sau alte orientari decat cultura banului.Esaloanele 2 si 3 din regimul comunist si-au impartit banii din conturile securitatii si se rotesc din cand in cand la putere.dar toti fac parte din aceeasi gasca infractionala,principiile,legile si regulile fiind pentru populime.tare ma tem ca si structurile d ela Bruxelles sunt penetrate de aceste organizatii nationale ,iar presedintele este ales de acolo si nu de romani.sistemul de rotatie a puterii care decide cine ne conduce osciuland intre SUA si UE

+3 (3 voturi)
Iulian Arion
30.11.2021, 08:45:29

Ca sa intelegem cine sunt autoritatile de ocupatie, sa urmarim banul. Pentru a pimii mai multi bani la pensia peciala pe care o va cumula cu salariul ramanerii in functie, https://adevarul.ro/news/politica/presedintele-klaus-iohannis-inaintat-grad-mai-reprezentanti-mapn-mai-sts-sie-spp-1_61a0c0c55163ec4271f8f5df/index.html

-30 (32 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările