Lazăr: Acţiunile PNL nu au nicio legătură cu democraţia, ci se bazează strict pe un şantaj. România are nevoie de o soluţie politică pe termen lung

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Teodor Lazăr FOTO Facebook Lazăr
Deputatul Teodor Lazăr FOTO Facebook Lazăr

Deputatul Teodor Lazăr cere PNL să vină la negocieri cu USR pentru discuţii pe teme punctuale şi pentru a bate palma pe o structură guvernamentală aşa cum a fost ea convenită în decmebrie 2020. Pretenţiile liberalilor de acum sunt caracterizate drept „şantaj”.

„Dorinţa colegilor liberali ca USR şi PSD să voteze un guvern cu termen de garanţie limitat, până la primăvară, nu reprezintă o soluţie pentru actuala criză politică ci doar amână rezolvarea ei pentru la primăvară. Un Guvern despre care toată lumea ştie că are mandat pentru doar câteva luni nu va reuşi să rezolve crizele pe care le traversează românii. Un guvern cu mandat limitat nu va avea nici legitimitatea şi nici forţa să rezolve criza economică, criza energetică şi criza sanitară”, spune Teodor Lazăr, deputat USR. 

Lazăr susţine că singura soluţie este cea avansată de USR, şi anume construirea unei majorităţi parlamentare clare, care să susţină Guvernul şi care să-şi asume ferm direcţia politică şi ideologică dar şi măsuri ferme pentru traversarea acestei perioade complicate. „Românii au din ce în ce mai puţină încredere în politicieni, iar asta se datorează exact acţiunilor din ultimelor săptămâni ale colegilor liberali. Acţiunile politice ale PNL nu au nicio legătură cu democraţia ci se bazează strict pe un şantaj, un şantaj pe care l-au înţeles şi partidele parlamentare dar şi românii. Puţină lume mai crede astăzi în buna-credinţă a liberalilor, în condiţiile în care soluţiile avansate de ei nu rezolvă problemele românilor cu doar problemele lor interne din partid”, spune Lazăr. 

Liderul USR le cere liberalilor să nu mai urmeze sfaturile preşedintelui Iohannis, sfaturi care ar fi distrus coaliţia PNL-USR-UDMR şi care au generat, de fapt, criza politică actuală.  „Toate deciziile impuse în ultimele luni de Klaus Iohannis Partidului Naţional Liberal s-au dovedit a fi nocive atât pentru ţară cât şi pentru partid. Poate a venit timpul ca liberalii să-şi amintească că au depus un jurământ în faţa românilor şi nu în faţa unui om. Prea mult au ascultat de un singur om, şi bine nu le-a fost. poate că a venit timpul, dragi liberali, să mai ascultaţi şi de popor”, încheie Lazăr.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite