Lăzăroiu povesteşte cum l-a demis Boc prin telefon: "Am fost stupefiat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Lăzăroiu s-a declarat  "stupefiat" de motivele demiterii sale de la Ministerul Muncii, spunând că asupra lui Emil Boc a fost "în mod evident o presiune din partid".

Întrebat de Ion Cristoiu cum s-a simţit că a fost demis prin telefon, fostul ministru al Muncii şi fostul consilier prezidenţial a povestit, luni seara, la emisiunea "Ultimul Cuvant", difuzata de B1 TV, cu lux de amănunte:

"Eram la birou şi primele semnale au apărut, cred, pe la ora 13.00, când am văzut nişte declaraţii ale unor lideri ai PDL, destul de inflamate, legate de un interviu pe care îl dădusem cu o zi înainte, joi. Mi-am dat seama că a fost ceva în neregulă, că ceva i-a deranjat. Nu mi-am dat seama ce, pentru că eu ştiam ce am spus în interviul respectiv şi cred că pe la ora 17.00 m-a sunat premierul şi m-a anunţat pe mobil. Mi-a spus asta, că a luat decizia asta. Eu am simţit că se va întâmpla asta, dar nu ştiam când o să fie".

Am fost stupefiat

"Eu am fost uşor stupefiat, la început, de motivele invocate. Că am criticat partidul, asta de fapt a fost motivul oficial, că am criticat PDL-ul în interviu. Am fost puţin confuz, pentru că nu am făcut asta. Sigur, că eu puteam să ies după demitere şi să spun că da, am criticat PDL-ul. Pentru că 80% din oamenii din ţara asta critică PDL-ul, deci puteam să fiu pe val, dar eu nu am făcut asta, pentru că nu am criticat PDL-ul. Asta e interpretarea lor.

Eu nu am fost curios (să aflu motivele reale ale demiterii mele, n.r.). Eu am fost convins că a fost un pretext, văzând care e , mă rog, versiunea publică...E clar că au fost motive în spate, dar eu nu vreau să speculez pe tema asta.

Premierul a avut o presiune din partid, în mod evident".

Premierul Emil Boc l-a revocat din funcţie, pe 16 septembrie, pe ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu.

Ce a spus Lăzăroiu de i-a enervat pe PDL-işti

"Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aş face-o, dar aş face-o dacă nu ar fi vorba de PDL aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (...) PDL poate câştiga chiar şi aşa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă", a spus Lăzăroiu în interviul acordat pentru "Gândul".

Explicaţia lui Boc

După demiterea lui Lăzăroiu, premierul Emil Boc a declarat: "Guvernul are nevoie de un ministru cu normă întreagă la Ministerul Muncii. Este un minister extrem de greu iar, pe de altă parte, PDL are nevoie de un ministru care să nu încerce să-şi facă imagine în detrimentul partidului care îl susţine pentru că, în ultimă instanţă, orice ministru are susţinere de la partidul de guvernământ sau care compune coaliţia". "Mergem mai departe, asta este viaţa politică", a conchis el.

Ioan Oltean: Lăzăroiu recidivează într-un mod nepermis

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat după demiterea lui Lăzăroiu: "Sebastian Lăzăroiu recidivează într-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe funcţii înalte pe seama PDL şi, pe urmă, într-un mod totalmente condamnabil, îşi cultivă propria imagine. Este un gest reprobabil pe care eu îl condamn şi de care mă delimitez. Întotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiţi de orientare, acei oameni cărora le face plăcere să fie beneficiarii unor avantaje, ale unor demnităţi publice, dar în acelaşi timp se delimitează de cei care i-au propulsat", a spus Oltean.

Berceanu: Orice atingere cu PDL era "câh"

Senatorul PDL Radu Berceanu a spus că Lăzăroiu a făcut o serie de gafe prin declaraţiile despre PDL, menţionând că acesta trebuia "taxat" la un moment dat. "Era un fel de prezicător în politică, un fel de Tata Omida, ostentativ de independent. Şi aşa..., câh - orice atingere cu Partidul Democrat era o mare problemă", a spus el, cu o mimică sugestivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite