Le Monde: Regele Mihai încă face clasa politică românească să se agite!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Mihai este numit omul săptămânii de către prestigiosul ziar francez "Le Monde", care a dedicat un articol de o pagină fostului suveran al României, în care îl numesc o figură emblematică a ţării.

"Împlineşte 90 de ani, dar încă face clasa politică românească să se agite", scrie Le Monde.

Jurnaliştii francezi scriu şi despre momentul când statul i-a retrocedat Regelui Palatul Elisabeta, unde în urmă cu decenii, comuniştii i-au cerut abdicarea. "Aici, în acest birou, i-am primit. Mi-au spus că, dacă nu voi abdica, vor ucide 1.000 de studenţi. Ce puteam să fac?", scrie Le Monde, citându-l pe fostul monarh.

"Fostul suveran, gonit de comunişti în 1947, a petrecut marea parte a vieţii sale în Elveţia, în aşteptarea unei reveniri la tron. În ciuda vârstei de 90 de ani, încă speră că monarhia va fi reinstaurată în ţara sa", mai scrie Le Monde.

Agenţia France Presse a scris că "Fostul rege al României Mihai se va adresa marţi Parlamentului de la Bucureşti cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, eveniment fără precedent în această ţară fostă comunistă care l-a înlăturat pe suveran în anul 1947, relatează duminică agenţia France Presse. Mihai de România este singurul supravieţuitor dintre şefii de stat din al Doilea Război Mondial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite