Legăturile lui Giuliani cu România. Anul trecut, acesta era „interesat“ de justiţia de la Bucureşti, contracost cu bani de la avocaţii lui Popoviciu şi Adamescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui SUA a declarat ieri că are informaţii despre afaceri necurate pe care Joe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale de anul viitor, le-ar avea în România. Aceasta nu e prima oară când numele lui Giuliani apare în prim-planul presei româneşti. Anul trecut acesta îi trimitea lui Klaus Iohannis o scrisoare în care îi cerea să oprească presiunea asupra judecătorilor.

Rudolph Giuliani, fost primar al New Yorkului şi avocatul personal al preşedintelui SUA Donald Trump, a intrat în atenţia presei române în august trecut când a trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor. În perioada respectivă această retorica era promovată intens de către PSD-ALDE.

„După căderea lui Nicolae Ceauşescu din 1989, România a făcut paşi hotărâţi spre aplicarea legilor, în concordanţă cu respectarea dreptului la un proces corect în regulile statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorecte”, se mai arăta în scrisoarea lui Giuliani de anul trecut.

Ulterior, Giuliani recunoştea pentru publicaţia Politico.eu că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea adresată autorităţilor române şi că a primit onorariul de la firma Freeh Group International Solutions care aparţine fostului director FBI Louis Freeh. Firma aceluiaşi Louis Feeh îi apără pe oamenii de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu şi Alexander Adamescu.

Avocatul lui Trump mai declara apoi că scrisoarea sa „nu are nimic de-a face cu Guvernul american”, fapt confirmat şi de diplomaţia americană.

„Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani“, afirma Donald L. Caroll, purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Rudy Giuliani susţine că are informaţii despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea în România. Avocatul personal alui Donald Trump făcut această dezvăluire la Fox News, post TV apropiat de republicani, dar nu dat niciun detaliu care să clarifice despre ce fapte l-ar incrimina pe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

„Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Staţi să vedeţi când ajungem la România. Uitaţi ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc şi şi-a bătut joc de Statele Unite", a subliniat Giuliani în intervenţia sa la Fox News.

Vezi şi: Ce afaceri a avut fiul lui Joe Biden în România şi ce legătură a avut cu Puiu Popoviciu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite