Lege cu dedicaţie pentru Udrea şi Dragnea adoptată de Senat. Cei doi pot executa pedepsele acasă. Opoziţia a trădat din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi Liviu Dragnea
Elena Udrea şi Liviu Dragnea

Senatul a adoptat luni mai multe modificări la Legea privind măsurile privative de libertate, care se pliază perfect pe condamnările primite de Elena Udrea şi de Liviu Dragnea. Spre exemplu, detenţia la domiciliu va fi aplicată pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor care au minori în întreţinere (Elena Udrea), dar şi celor cu pedepse mai mici de 5 ani, fără fapte de violenţă (Liviu Dragnea).

Aşadar, detenţia la domiciliu va fi aplicată pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate şi celor care au minori în întreţinere. Este şi cazul Elenei Udrea, care tocmai a născut în Costa Rica. 

O altă modificare substanţială, venită la iniţiativa senatorilor PSD, prevede că persoanele care primesc până la 5 ani de închisoare cu executare pot executa pedeapsa acasă, fără niciun fel de supraveghere, potrivit G4media.ro

Potrivit legii, judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenţiei la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată:

a) nu are rapoarte de abateri disciplinare;
b) are o pedeapsă care nu depăşeşte 5 (cinci) ani.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 21 iunie, în primă instanţă la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

De asemenea, Senatul  a mai decis ca infractorii condamnaţi la închisoare de până în 18 luni vor executa pedeapsa la domiciliu. Prevederea iniţială era de un an.

Opoziţia, de partea PSD

Proiectul legislativ a fost adoptat cu 102 voturi "pentru", 14 voturi "împotrivă" şi trei abţineri. PSD, ALDE şi UDMR au împreună 92 de senatori, PNL are 25, iar USR 13. Deci unii senatori din Opoziţie au votat cot la cot cu PSD. 

Paradoxul e că CCR s-a pronunţat o dată pe această lege, după o sesizare a preşedintelui Klaus Iohannis, şi a decis că legea este neconstituţională în ansamblul său. Pentru această decizie nu există încă motivarea, iar Senatul nu a mai avut răbdare să vadă argumentele magistraţilor CCR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite