Politică

articolul anterior articolul urmator

Legea mea nu este împotriva steagului secuiesc, ci împotriva statului etnic secuiesc

71
18 Apr 2014 14:27:05
Bogdan Diaconu
Iată de ce este nevoie de legea mea privind interzicerea afişării oficiale a steagurilor etnice; europarlamentarul român Sogor Csaba cu stindardul secuilor în Parlamentul European
Iată de ce este nevoie de legea mea privind interzicerea afişării oficiale a steagurilor etnice; europarlamentarul român Sogor Csaba cu stindardul secuilor în Parlamentul European

Cu siguranţă România are alte probleme decât steagurile secuieşti. Totuşi, UDMR a transformat obsesia acestora într-o preocupare naţională din cauza semnificaţiei lor evidente: negarea statului român naţional unitar şi înlocuirea lui cu alte forme de autoritate, pe baze etnice. Iată de ce am depus la Parlament o lege care nu este împotriva steagurilor secuieşti, ci împotriva creării unui stat secuiesc în România.

Politicienii maghiari ne-au impus agenda lor falsă până la punctul la care să nu reacţionăm ar fi trădarea interesului naţional. Vorbim de steaguri pentru unităţile administrativ-teritoriale? E vorba de fapt de un pas înainte al UDMR spre autonomie teritorială. Vorbim de drepturile minorităţilor? Din nou, e vorba de privilegierea comunităţii maghiare, dar nu din punct de vedere al drepturilor reale şi egale cu ale românilor, ci al controlului politic asupra unei dorite enclave etnice. Nu am făcut o obsesie din politica maghiară, ci politica maghiară lucrează obsesiv pentru distrugerea statului român, fie că vrem noi să observăm sau nu.

Iată de ce, propunerea unei legi în Parlamentul României pentru a interzice steagurile cu caracter etnic (AICI) este doar o reacţie firească la strategiile murdare ale UDMR care vrea să strecoare sub titulatura steagurilor unor unităţi administrativ-teritoriale afişarea unor însemne etnice, cu trimitere directă spre enclavizare. Steagul nu e un simbol oarecare. Ai arborat un steag pe o clădire oficială, ai însemnat acel teritoriu cu o anumită suveranitate.

Afişarea steagurilor etnice maghiare în Transilvania, alături de cele ale  Ungariei (pentru că aleşii locali maghiari nu se pot abţine să nu-şi dezvăluie afilierea reală şi unde e centrul lor de comandă, mai ales că mai toţi au deja şi cetăţenia statului vecin), reprezintă o invitaţie la superba propunere a lui Tokes ca Ungaria să fie protectorul zonelor în care locuiesc maghiari, o denumire politicoasă pentru anexare.

Dacă permitem afişarea însemnelor secuieşti pe instituţiile României de oriunde ar fi ele, înseamnă că acceptăm o dublă suveranitate, adică cea a unei enclave etnice pe lângă cea a României. Cum e cu putinţă măcar să luăm aşa ceva în considerare? Atunci hai să arborăm şi steagul Rusiei în Moldova (se vor găsi argumente dacă se dau fonduri în acest sens, ca în Transilvania), al Bulgariei în localităţile de la sud, al Serbiei în Banat şi atunci vor şti toţi cât de generos este statul român în a-şi ceda suveranitatea: numai cine nu vrea nu-i trage pământul de sub picioare!

Să mai spunem că aleşii locali ai maghiarilor afişează de multe ori steagul secuiesc fără cel al României, acesta din urmă fiind înlocuit, eventual, cu cel al Ungariei? Ce dovadă mai vreţi că în arborarea steagurilor secuieşti este vorba de negarea statului român prin inventarea unui teritoriu scos de sub legea suveranităţii sale? Toate celelalte poveşti cu dreptul la identitate şi la simboluri culturale sau regionale sunt pentru adormit copiii, este vorba clar în acest caz de ”dreptul” la rapt teritorial.

Iată că şi o publicaţie germană, Der Freitag, sesizează pericolul secesiunii maghiare din Transilvania (AICI), articolul cu pricina identificând lupta pentru autonomie a maghiarilor ca fiind ”următorul conflict separatist din Europa”. Sper că nimeni nu va spune că şi jurnaliştii germani sunt şovini sau în campanie electorală şi de aceea au descoperit pericolul reprezentat de agitaţia secuiască.

Ultima dovadă şi argumentul final al justeţii legii pe care am propus-o este nonşalanţa cu care Sogor Csaba, altfel europarlamentar al României şi candidat cu şanse sigure pentru un nou mandat în PE, defilează la Bruxelles sub stindardul secuiesc, fără tricolor. Ce vrea să transmită acest membru de vază al UDMR dacă nu faptul că el reprezintă un alt stat (chiar dacă acesta încă nu există) şi că nu recunoaşte România? Vrem să-i permitem să continue negarea României tocmai de la tribuna oficială a forului european amintit sau vrem ca europarlamentarii României să aibă măcar decenţa de a a avea drapelul tricolor pe birou? Dacă nu cumva cerem prea mult...

Şi o remarcă de încheiere: afişarea steagurilor etnice maghiare în Transilvania, alături de cele ale  Ungariei (pentru că aleşii locali maghiari nu se pot abţine să nu-şi dezvăluie afilierea reală şi unde e centrul lor de comandă, mai ales că mai toţi au deja şi cetăţenia statului vecin), reprezintă o invitaţie la superba propunere a lui Tokes ca Ungaria să fie protectorul zonelor în care locuiesc maghiari, o denumire politicoasă pentru anexare. Cu toate derulările din Est, unde drepturile minorităţilor se transformă rapid în anexare succesivă de teritorii, chiar vrem să ne vedem anexată o parte din ţară? Atunci liber la steaguri secuieşti, la limba maghiară oficială şi la toate pretenţiile UDMR. Orban, reaşezat pe cai mari în Ungaria, abia aşteaptă, mai ales că şi prietenul său de la Moscova i-ar acorda toată susţinerea şi experienţa în acest domeniu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

71 Comentarii

M Costi
18.04.2014, 16:03:11

Dle B. Diaconu , privind politica pasilor marunti a UDMR , aveti perfecta dreptate ! Maghiarii au o strategie pt obtinerea autonomiei teritoriale si o urmeaza , avand si politicieni , in majoritatea lor , de buna calitate. Reusesc sa aduca in dezbaterile politice si mass media o problema care nu se regaseste defel printre prioritatile maghiarilor din Romania , acestia fiind mult mai preocupati de calitatea vietii , locurile de munca , Educatia copiilor , Sanatatea , locuintele pt tineri etc. etc. Cine calatoreste des prin Har-Cov isi da seama imediat de acest lucru , relatiile dintre romanii si maghiarii obisnuiti sunt absolut normale , civilizate si fara nicio urma de "incordare" interetnica . Rezulta clar faptul ca , daca este o problema , este la nivelul politicienilor ! Ce-i de facut , fiind o problema a politicienilor ? Pai , o rezolvare ....politica ! Adica , niste politicieni inteligenti dar ...perversi , cum sunt cei maghiari , pot fi "linistiti" numai de alti politicieni , romani , la fel de inteligenti sau chiar si mai ... Iar singura modalitate politica nu poate fi alta decat aplicarea ferma a Constitutiei si legilor Romaniei , concomitent cu demontarea pas cu pas a argumentelor extremistilor maghiari " ...asa e in Tirolul de Sud sau ...asa e in insula x din Finlanda...!" Pentru inceput , v-as sugera sa faceti o prezentare a modalitatilor legale de arborare a unor drapele straine in principalele tari democratice din UE si din Lume .

+6 (12 voturi)
Sicu Lus
18.04.2014, 16:30:50

"o prezentare a modalitatilor legale de arborare a unor drapele straine in principalele tari democratice din UE si din Lume" Hai sa dam startul. steaguri romanesti in Ungaria: http://www.zi-de-zi.ro/steagul-romaniei-pe-casa-satului-din-micherechi-ungaria/ http://2.bp.blogspot.com/_TWQ0qqVFYQg/Sww0OGI3GZI/AAAAAAAAAbA/ZpcrUAyvc0U/s1600/scoala+micherechi.JPG Primarie+scoala in tara vecina. Daca romanii din Ungaria au dreptul sa-si arboreze drapelul national pe cladirile publice, oare nu ar trebui sa functioneze acest lucru si la noi, asa, prin analogie? :P

-2 (12 voturi)
M Costi
18.04.2014, 16:56:20

@Sicu Lus - Te-ai cam grabit , n-ai citit cu atentie ce-am scris eu : "...in principalele tari gemocratice din UE si din Lume..." ! Nu m-am gandit la Ungaria , ci la alte tari , cu o mai veche traditie in ale ...Democratiei ! Cat despre cele scrise de tine , nu am vizitat respectivul blog , insa "casa-satului" nu este neaparat o institutie oficiala a Statului , insa chiar si asa de-ar fi , inseamna neaparat ca este legal ?

+2 (8 voturi)
Sicu Lus
18.04.2014, 17:36:44

Casa satului - közsségháza - este denumirea primariilor in Ungaria, dashteptule. :) Si cum nu s-a plans nici un roman din Ungaria ca ar fi fost dat in judecata de catre statul maghiar pentru afisarea drapelului... eu as zice ca n-o fi chiar ilegal. Ca doar "stii" cum sunt iredentistii aia de unguri, crezi ca i-ar cruta pe sarmanii romani daca i-ar prinde cu asa ceva?? :D

-1 (13 voturi)
Iulian Arion
18.04.2014, 16:17:43

In directiva PE se recomanda mentinerea traditiei organizarii in privinta minoritatilor traditionale. In prezent exista minoritatea secuiasca? La recensamantul din 2012 cati s-au declarat ca fiind secui? Iata informatiilee privind declararea identitatii etnice: Informatia privind etnia a fost disponibila pentru 18.884.800 persoane (din totalul celor 20.121.600 persoane). S-au declarat romani 16.792.900 persoane (88,9%). Populatia de etnie maghiara inregistrata la recensamant a fost de 1.227.600 persoane (6,5%), iar numarul celor care s-au declarat romi a fost de 621.600 persoane (3,3%). Grupurile etnice pentru care s-a inregistrat un numar de persoane de peste 20.000 sunt: ucraineni (50.900), germani (36.000), turci (27.700), rusi - lipoveni (23.500) si tatari (20.300). Exista o limba secuiasca? Daca n-ai o baza lingistica, atunci pe ce temei vrei sa declari o regiune ca fiind tinut secuiesc?! Care sunt trasaturile lingvistice care diferentiaza un secui de un maghiar din Romania?

+4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (71)

Modifică Setările