Legea privind statutul magistraţilor şi „Legea Iordache“ ar putea fi votate săptămâna viitoare de Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos

Senatul a fost sesizat luni, în calitate de Cameră decizională, cu proiectul de modificare a statutului judecătorilor şi procurorilor şi proiectul de modificare a legii ANI, termenul de depunere a amendamentelor fiind stabilit pentru joi, urmând ca rapoartele comisiilor sesizate să fie finalizate până luni, 18 decembrie. Astfel, aceste iniţiative ar putea ajunge în plenul Senatului săptămâna viitoare pentru a fi votate.

„Senatul a fost sesizat, astăzi, în calitate de Cameră decizională, cu două proiecte de legi care au fost votate la Camera Deputaţilor. Este procedura uzuală şi, sigur, în calitate de preşedinte al Senatului am convocat Biroul permanent pentru a stabili pentru cele două legi termenele de depunere a amendamentelor şi de prezentare a raportului final. Pentru ambele legi, termenul de depunere a amendamentelor a fost stabilit pentru joi, 14 decembrie, ora 9,00, iar depunerea raportului — luni, 18 decembrie", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după şedinţa BP, de luni seară.

Dacă deputaţii şi senatorii din Comisia specială pentru legile Justiţiei se vor mişca repede cu discutarea noilor amendamente, lucru valabil şi pentru senatorii din Comisia juridică, atunci cele două proiecte de lege ar putea să ajungă săptămâna viitoare în plenul Senatului pentru dezbatere şi vot.  

Vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu (USR) a criticat modul de convocare a Biroului permanent de luni seară, în condiţiile în care acesta nu era prevăzut în programul adoptat cu o săptămână înainte. 

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, cu 179 de voturi „pentru“ şi 90 de voturi „împotrivă“ modificările aduse legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, într-o şedinţă  convocată ad-hoc. De asemenea, a fost adoptată şi modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 încetează de drept.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite