Politică

articolul anterior articolul urmator

Lenea parlamentarilor Opoziţiei - principalul inamic al reuşitei moţiunii de cenzură

19
7 Oct 2019 08:20:31
Mircea Morariu

Miercurea trecută, Opoziţia a înregistrat o notabilă victorie, dejucând operaţiunile mizerabile ale tot mai decredibilizatului PSD care se agaţă iresponsabil de putere, puţin păsându-i că preţul supravieţuirii sale înseamnă compromiterea tot mai gravă a viitorului românilor şi al ţării.

Tocmai de aceea era de aşteptat ca citirea moţiunii de cenzură să dobândească dimensiunile unei ample operaţiuni politice şi de imagine al cărei rol ar fi fost acela de a sublinia determinarea Opoziţiei de a dărâma guvernul Dăncilă. Guvern care oricum nu mai este demult decât o biată, jalnică, nereuşită caricatură.

Firesc era ca sala să fi fost plină, nici unul dintre semnatari să nu lipsească, astfel dându-se un puternic semnal că nu mai e loc de cale întoarsă. Că degeaba se mai dau de ceasul morţii şefii mega-clanului pesedist, că în van încearcă Dăncilă&co să cumpere voturi şi conştiinţe, că nu doar Executivul acesta şubred, mâncat de molii, cu gura cariată, ştirbă, ci întreg PSD-ul înseamnă deja istorie.

Nu s-a întâmplat nimic din toate acestea. Moţiunea a fost citită joia trecută în faţa unei săli care mai degrabă amintea de decorul unei neizbutite reprezentanţii a unui încropit spectacol cu piesa Scaunele de Eugène Ionesco. Senatorul liberal Florian Cîţu, cu figura lui obosită, veşnic tristă, roasă de dorinţa de a declanşa o nouă cruciadă împotriva bugetarilor, care, cum am mai spus şi scris, mie îmi aminteşte de nefericitul George Demetru Ladima, a jucat prost şi plictisit rolul Oratorului. Care nu a fost mut de-a dreptul, dar nici nu a dat semne că a fi foarte convins de ceea ce citeşte.

E adevărat, de data aceasta PNL a renunţat la măşti penibile, la recuzită, la neinspiraţii ochelari galbeni purtaţi de domnul senator Georgică, cel care cu ocazia precedentei moţiuni din iunie, fie şi numai prin caraghioasa-i, clovnesca-i apariţie a compromis orice şansă de reuşită a moţiunii. Joia trecută s-a păstrat totuşi un aer de seriozitate. Au fost salvate aparenţele. Cu toate acestea, chiar şi dl. Cîţu a lăsat impresia cuiva condamnat la sacrificiu, altminteri fiind cum nu se poate mai conştient că îşi pierde inutil timpul Aceasta în vremea ce ceilalţi colegi de partid şi de Opoziţie deja se bucură de beneficiile week-end-ului prelungit pe care şi l-au acordat cu de la ei putere parlamentarii, minţind că  s-ar speti muncind în teritoriu şi că ar avea întâlniri cu alegătorii cărora de abia aşteaptă să le asculte păsurile şi să le rezolve solicitările.

Ceea ce s-a întâmplat joia trecută în Parlamentul României are semnificaţia unui puternic semnal de alarmă. Şefii partidelor parlamentare, liderii de grup trebuie să vegheze, să dea consemn de mobilizare. Nu am nici cea mai mică îndoială că pesediştii îşi vor juca până la capăt ultima şansă. Vor lua măsuri draconice, vor face tot ceea ce le stă în putinţă spre a preveni absenţe, dezertări, trădări, răsturnări de ultim moment ale situaţiei, repoziţionări. Câinii de pază ai partidului, indiferent că se cheamă Mihai Fifor, Lia Olguţa Vasilescu, Şerban Nicolae, Iordache, Nicolicea se vor comporta asemenea unor buldogi pregătiţi să îi sfâşie pe toţi cei care nu vor dansa precum le-a cerut să o facă, cu vocea ei falsă, mincinoasă, cea care este încă şefa partidului. Numita Dăncila Vasilica Viorica. Este indubitabil că în tabăra puterii domneşte spaima. Spaima neantului, a nimicului. Explicabilă prin faptul că pesediştii sunt conştienţi de realitatea că, aşa după cum admitea cu luni în urmă unul dintre lideri, fără PSD şi fără putere nu ar fi nimic. În tabăra opoziţiei trebuie avut grijă să nu se instaleze dorul de ducă, dorinţa de chiul şi, mai presus de toate, lenea. Aceasta din urmă fiind cel mai mare inamic al reuşitei moţiunii.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Victor Nagy
7.10.2019, 08:51:17

Nu lenea sau harnicia sunt determinante , ci vointa celor ce trag sforile . Daca acestia au interes , mai mult de jumatate din parlamentarii PSD , se vor conforma .

-6 (10 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.10.2019, 09:20:44

”Este indubitabil că în tabăra puterii domneşte spaima.” Nu , zau..? Eu cred ca mai degraba domneste spaima in tabara cocalarilor si smenarilor care-si zic ”liberali si pe care impostorul cu cap de neam de la Cotroceni ii alinta spundu-le tandu ”partidul meu” Mafiotiii pesedisti au stat la guvernare destul cat sa-si ”faca plinul”..! Asa ca daca o mai frig un an prin opozitie, nu-i nicio tragedie pentru ei, cu atat mai mult cu cat ar avea timp berechet ca pana la alegerile parlamentare sa se reorganizeze si sa puna toate escurile guvernarii lor in carca lui Iohannis si a liberalilor, pe care ii va acuza ca le-a ”sabotat programul de marire a pensiilor si salariilor, a nivelui de trai si calitatii vietii romanilor”. Au mai trecut prin faze de aste si stiu bine cum sa..speculeze..! Mai nasol e de Iohannis si cocalaii liberali in cazul in care nu trece motiunea..! De fapt, mai nasol de atat pentru ei, nici ca s-ar putea..! De ce..? Aveti putintica rabdare pentru inca exista riscuri mari sa vedeti cu ochii vostri ce insemna un esec al motiunii de cenzura in conditiile actuale..!

-9 (13 voturi)
Marck
7.10.2019, 10:14:50

Hai bre, nea Vânăt Orbul, nu mai cobi atât. Bag sama că-ți place teribil de banda PSD-istă pe care o alinți și o numești duios "mafiotă". Știi bine că nu sunt mafioți. Mafioții au o morală și o onoare a lor, specifică. PSD-iștii nu au nici morală, nici onoare. Și nici rațiune. S-a mai discutat subiectul și aceasta a fost concluzia. Pe de altă parte, văd că pe liberali din cocălari și șmenari nu-i scoți. Ai habar ce înseamnă "cocălar"? Hai că te luminez eu ca să nu mai folosești expresii inadecvate contextului. Cocălar înseamnă țigan care mănâncă găini moarte găsite în gunoi. Adică cea mai de jos, disprețuită și batjocorită stare a decăderii omenești. Ăștia sunt adevărații paria. Acum, ca să lămurim lucrurile definitiv, țin să-ți reamintesc faptul că sistematic și necondiționat toată țigănimea - de la țiganii de mătase la cocălari - votează cu PSD. Așa că pune eticheta unde trebuie, nu mai încurca borcanele. Și mai slăbește-ne cu afișele de propagandă pe care le etalezi cu osârdie de zeci de ori. Mai schimbă placa și încearcă să produci ceva original. Dacă ți-au secat ideile, ia o pauză. Ce, crezi că dacă ne plictisești cu texte kilometrice, șabloane și lozinci afumate, devii mai convingător sau mai interesant? Aiurea! Nu te citește nimeni pentru că blochezi spațiul de discuții și capeți doar înjurături și minusuri cu duiumul. Ce zici, te faci băiat de treabă?

+3 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.10.2019, 10:53:04

Pana una alta va dau murele inapoi ”banda PSD-ist, ”acopritule:) Si va da in continuare, chiar daca va trece motiunea...! Multumiti-le ”sclipitorilor” Iohannis si Sica Mandolinu, precum si celorlati cocalari limberali , care fug de guvernare, de asumare si responsabilitati adevarate ca niste nulitati politice si de caracter ce sunt si vor fi..! Ma uit la ei si la voi, propagandisti si trolii lor, si mi-e mai mila de voi. E evident ca trebuie sa fie dureros pentru voi, trolii mafiei iohannist-limberale sa slugariti niste indivizi mai ..netezi si mai ofticosi ca voi..! Altminteri nici n-ati ateriza zilnic si siajul comentariilor mele pentru a va alina nenea Vanatorul durerea cu niscaiva suturi educatinale trase in dosul vostru de troli prapaditi..:)) Acuma du-te si cerseste mure si la alta masa..! Sunt sigur ca la cat esti de filfizon teribilist si fraier, te se vor gasi si altii sa-ti dea..!:)

-9 (13 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.10.2019, 10:55:15

Scurt ghid de..identificare a gunoaielor mafiotilor din politica Cum recunosti un gunoi rosu pesedist sau un gunoi galben iohannist-limberal..? Foarte simplu..! Gunoaiele care slugaresc dupa jegurile politicianiste si penale ale celor doua mafii nationale (PSD si PNL) nu intra pe site pentru a comenta articole, ci pentru a comenta ..postarile acelor useri cinstiti si inteligenti ce nu ..impartasesc punctul de vedere al propagandei care trimit gunoaiele respective pe net, useri care pentru nimic in lume pentru nu l-ar pupa in dos pe mafiotul Dragnea sau pe escrocul imobiliar cu 17 dosare penale Iohannis atat de des si de apasat precum o fac ei, gunoaiele acestora, lachei digitali ofticosi, cu creier neted si demnitate zero :))

-8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările