Leş, despre scandalul dintre Guvern şi preşedinte legat de numirea şefului Statului Major al Apărării: Regula este ca mandatul şefilor să nu se prelungească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Gabriel Leş a explicat, la Digi 24, că regula în MApN este să nu fie prelungite mandatele şefilor Statului Major al Apărării, precizând că în ultimii 28 de ani a existat o singură prelungire de mandat, iar în rest, toţi şefii de stat major au fost schimbaţi atunci când li s-a terminat mandatul de 4 ani.

„Deci s-a ajuns la încetarea unui mandat şi decizia mea a fost să nu prelungesc acest mandat, pe argumente cât se poate de obiective, zic eu. Nu voi discuta calitatea d-lui Ciucă, pentru că este un om respectat peste tot, dar nu era corect faţă de ceilalţi generali, care teoretic se încadrează la această nominalizare şi nu aş fi vrut să transmit un semnal de lipsă de leadership în armata română”, a spus Gabriel Leş la Digi24.

El a mai spus că i-a transmis preşedintelui că nu va prelungi mandatul generalului Nicolae Ciucă, pentru că „regula în MApN este să nu se prelungească mandatele de conducere”.

Ministrul spune că decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis este în vigoare, aşa că nu există probleme în ceea ce priveşte funcţionarea Statului major al apărării. Aceasta, deşi guvernul contestă acest decret, pe care îl consideră ilegal.

Gabriel Leş a mai spus că problemele ar fi apărut, de fapt, din cauza lipsei dialogului, pentru că documentele privind schimbarea şefului de stat major au fost trimise cu două săptămâni înainte, dar nu a reuşit să vorbească cu şeful statului.

„Vina mea, şi-mi asum acest lucru, este că nu mă aşteptam ca preşedintele să nu vrea să aibă acest dialog. Este o chestiune care mă miră şi acum”, a spus Leş.

„Ceea ce regret e că au apărut astfel de scenarii şi mă aşteptam ca să iasă domnul general Ciucă şi să spună că astfel de discuţii noi n-am avut niciodată. De bine, de rău, am fost şi secretarul Ministerului Apărării Naţionale şi am mai fost ministru şi n-am avut niciodată nici divergenţe, nici discuţii pe înzestrare în sensul cu cine să facem comisioane sau alte lucruri urâte care s-au spus. Încă ceva, sunt instituţii care se ocupă cu astfel de lucruri şi n-am nicio problemă, stau extrem de liniştit”, a adăugat Gabriel Leş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite