Liberali la Năvodari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat: câteva sute de cetăţeni din Năvodari au ieşit în stradă, în sfânta zi de duminică, pentru a cere eliberarea primarului Nicolae Matei, arestat preventiv pentru 29 de zile.

Din preacinstita adunare a protestatarilor au făcut parte compatrioţi din multe bresle şi din repezentanţi ai unor onorabile categorii sociale: profesori (cu elevi cu tot), funcţionari, preoţi, revoluţionari, agitatori, şomeri, gură-cască, mitingişti de profesie şi, desigur, politicieni. Iubiţii năvodăreni, aflaţi într-o stare de nervozitate accentuată, au dat glas nemulţumirii lor intrinsece şi unor sentimente exhaustive de sorginte hermeneută (he-he, i-am băgat în ceaţă!): “Daţi-ne omu’, daţi-ne viaţa!”, “Vrem primarul înapoi!”, “Năvodari susţine nevinovăţia lui Matei”, “Avem încredere în Justiţie”.

Pancartele au exhibat nemulţumirile populare (he-he!) în aşa măsură, încât încrederea în Justiţie începea la colţul străzii şi se termina brusc atunci când stimaţii hăulitori (hău-hău!) îşi aminteau că Primarul cel Bun – urmaşul peste veacuri al domnitorului Alexandru cel Bun – nu hăuleşte alături de ei, ci stă colo, la beci, priponit pentru 29 de zile. Deocamdată…

Tare ne era dor de un politruc care să ne predea o lecţie de Drept într-o piaţă publică! Şi uite că dorul ne este ostoit de un ilustru reprezentant al Puterii: ministrul Culturii, Puiu Haşotti. Coborât din Palatul Victoria în mijlocul poporului revoltat din frumosul târg al Năvodarilor, Puiul ministerial - liberal şi cultural - a făcut tumbe printre pancarte, a hăulit oleacă (hău-hău!) şi a piuit: “Primarul Matei nu a făcut niciun fel de delict care să necesite judecarea lui în stare de arest, arestarea lui pe o perioadă lungă. El trebuie cercetat în stare de libertate”. Păi, vedeţi? Puişorul lui Crin Antonescu ştie egzapt cine şi când trebuie arestat, cine şi când trebuie judecat, cine şi când trebuie eliberat. Ba, mai mult: ne iesplică şi ce înseamnă “arestare pe o perioadă lungă”: de la 24 de ore în sus; 29 de zile chiar e o eternitate…

Printre hăulitori, alături de ministrul Haşotti, s-a mai aflat un liberal care caută cu înfrigurare prelungirea mandatului: deputatul Gheorghe Dragomir. Cei doi candidează în colegii care includ şi oraşul Năvodari – unul la Senat, celălalt la deputăţie. Ambii şi-au exprimat certitudinea că primarul este nevinovat, lăudându-i activitatea sa de edil.

Cum să n-ai încredere într-un edil care a colaborat atât de bine cu autorităţile statului român, încât i-a oferit două loturi de teren, în Năvodari, pe poliţistul care-i ancheta hoţiile? Cum să n-ai încredere într-un primar care a şterpelit celebra Tabără de copii de la Năvodari, cu cele 60 de hectare ale sale, sute de cabane, spaţii comerciale şi de cazare etc., şi a dat-o cumnatului său? 

Şi ar mai fi ceva: duioasa frăţietate dintre PSD (primarul Nicolae Matei) şi PNL (senatorul-ministru Puiu Haşotti şi deputatul Gheorghe Dragomir). Năvodari este locul în care USL îşi arată tăria de granit. În ţara asta, nimic nu este mai trainic decât solidaritatea penală!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite