Liberalii îşi aleg duminică viitorul. Candidaţii la şefia TNL au deprins năravurile seniorilor: jocurile de culise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara Mareş, Radu Surugiu şi Glad Varga
Mara Mareş, Radu Surugiu şi Glad Varga

Mara Mareş, Radu Surugiu şi Glad Varga candidează pentru şefia TNL în cadrul Congresului de duminică. Toţi trei clamaează spiritul de echipă şi colegialitatea, însă nu sunt străini de năravurile din politica mare: jocurile de culise.

Tinerii liberali vor alege duminică noul preşedinte. Potrivit unor surse liberale, va fi o luptă foarte strânsă între Mara Mareş şi Radu Surugiu. Glad Varga porneşte cu şansa a treia, însă nu e exclusă o surpriză.

Mara Mareş este cel mai tânăr parlamentar din actuala legislatură, foarte implicată în zona de educaţiei, însă este de puţin timp în PNL, drept urmare nu are o priză foarte mare în partid. Surse din PNL susţin însă că Mara Mareş este suţinută din umbră din Ludovic Orban, deci ar pleca cu prima şansă.

De partea cealaltă, Radu Surugiu este de mulţi ani în PNL, a fost chiar şi parlamentar în legislatura trecută, deci cunoaşte foarte bine fiecare organizaţie în partie. Surse din PNL au declarat pentru „Adevărul“ că tabara Surugiu e nemultumita că mai mulţi apropiaţi ai lui Orban dau telefoane în organizaţiile judeţene şi cer să trimită delegaţi care să o susţină pe Mares. Printre cei mai activi pe palierul acesta e Cristi Bitanu, secretar-adjunct al PNL.

Pe de alta parte, şi din tabăra Surugiu se dau telefoane in toate partile pentru a convinge delegatii sa-l voteze, aici fiind responsabil tandemul Mihai Voicu-Claudia Benchescu. Un alt suţinător din umbră a lui Radu Surugiu este Raluca Turcan, preşedintele PNL Sibiu. De altfel, liderul organizaţiei TNL Sibiu va primi o funcţie de conducere la nivel naţional în cazul în care Surugiu câştigă alegerile.

O problema pentru Radu Surugiu e trădarea unui apropiat al său, Victor Ionescu, proaspăt instalat în functia de subsecretar de stat în Ministerul pentru  Relatia cu Romanii de pretutindeni. Practic, Victor Ionescu a dat PNL pentru PSD.

Glad Varga este parlamentar de Arad şi se bazează pe suţinerea tinerilor liberali din vestul ţării. Varga este decis să lupte până la capăt, aşa că este deranjat de presiunea pe filiale pe care o fac Mara Mareş şi Radu Surugiu pentru a fi aleşi. Totuşi, şi Glad Varga are proptele printre seniori. Este susţinut de către secretarul geneal al PNL, Robert Sighiartău.

Cine sunt cei trei candidaţi la şefia TNL:

Mara Mareş: Lângă mine, tinerii liberali vor avea ocazie să fie ceea ce îşi doresc

Radu SurugiuNu vreau să fie privită ca o aroganţă, dar simt că am susţinerea unei majorităţi din TNL

Glad VargaAm reuşit să-i aduc pe tineri dintr-o stare de somnolenţă într-o stare activă. Asta îmi doresc şi pentru TNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite