Politică

articolul anterior articolul urmator

Lider PLUS, pledoarie pentru renunţarea la proprietate: Când nu vor mai exista teritorii care să aparţină unui om, trib sau neam, vom convieţui armonios

51
5 Mar 2019 11:12:55
Autor: Dan Anghel
Echipa USR-PLUS
Echipa USR-PLUS

Oana Bogdan, membru în Consiliul Naţional al PLUS, a pledat, într-un comentariu pe Facebook, pentru renunţarea la dreptul la proprietate. „Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenţi ai vânătorilor şi culegătorilor, nu am avea proprietăţi şi am trăi în grupuri în loc de cupluri”, mai susţine Oana Bogdan.

„Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunţării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aprţină unui om, trib, neam sau corporaţie, vom reuşi să convieţuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieţii mele“, a comentat Oana Bogdan pe Facebook

Ulterior, comentariul său despre dreptul la proprietate a fost publicat şi la o postare a lui Dacian Cioloş pe Facebook, în care fostul premier a dat share la un articol al Oanei Bogdan

 

Ideea renunţării la proprietate a fost reluată de Oana Bogdan şi într-un interviu acordat unei publicaţii belgiene şi postat pe contul său de Facebook.

”Aş desfiinţa agricultura şi nu aş domestici animalele. Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenţi ai vânătorilor şi culegătorilor, nu am avea proprietăţi şi am trăi în grupuri în loc de cupluri”, a fost răspunsul Oanei Bogdan la întrebarea ce ar schimba dacă ar avea puterea să schimbe trecutul.

Pe site-ul PLUS, Oana Bogdan este descrisă astfel: „Viziunea, acea imagine a unei lumi pe care ne-o dorim cu toţii, precedă proiectele şi strategiile şi mobilizează oamenii în jurul ei. Atunci când vrei să construieşti o corabie, nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, ci îi înveţi mai întâi să ducă dorul mării îndepărtate, nesfârşite. Or, până acum, noi nu am tânjit cu adevărat la o Românie care să ofere o calitate a vieţii ridicată, o Românie competitivă şi, în acelaşi timp, posibilă.Viziunea noastră pune oamenii în centrul unei societăţi dezvoltate durabil, care are la bază crearea de punţi între oameni şi comunităţi, rural şi urban, tineri şi vârstnici, cei plecaţi şi cei rămaşi, tradiţii şi noi tehnologii, între trecut şi viitor. Viziunea noastră pune inovaţia în acţiune“. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

51 Comentarii

🖕
5.03.2019, 11:26:50

N-aveți decît să vă supărați, să-mi ștergeți comentariul, dar nu e corect nici cum a scris Dan Anghel, citez „renunţarea dreptului la proprietate”, nici cum a scris Oana Bogdan, citez „Viziunea [...] precedă”. Corigenții din fosta mea școală generală de acum 50 de ani nu comiteau asemenea agramatisme.

+11 (11 voturi)
Puscas Marin
5.03.2019, 11:43:32

Deci iar am avut dreptate!!! Gunoaiele USR+ sunt marxisti platiti de jidovul Soros!!!! Teoria cu renuntarea la proprietatea particulara si trecerea la proprietatea comuna este de prin secolul 19 si a fost inventata de khazarii rusi. O populatie asiatica, maimute de stepa, trecuta la religia iudaica!!! De acolo a inceput bolsevismul cu fermele la comun kibutz. Traiul era la comun, toate erau la comun. Asa a inceput bolsevismul transformant in comunism!!!! Dupa cum vedeti acel comentariu e scris de o vaca tanara si nicidecum de unul din generatiile lui Ceasca!!!! Astia sunt gunoaiele din USR+!!!! Niste spalati pe creier de neo-Marxism si eu asta o spun inca de cand a aparut USB cu alogenii aia neo-comunisti din Micul Mumbai!!!! USR+=PSD=ACEIASI CIUMA ROSIE!!!!

+2 (26 voturi)
Pano
5.03.2019, 12:13:50

Puscase, pastilutele sunt roz.

-1 (17 voturi)
Manole Scarlat
5.03.2019, 11:39:23

Cum adică, nici cămaşa pe care o port să nu mai fie proprietatea mea ?

+11 (13 voturi)
Foghorn Leghorn
5.03.2019, 12:00:12

Ce-ai facut, tanti, ai ascultat prea mult John Lennon aseara? Tot o utopie e si asta, tanti! Sau a crescut prea mult USR-ul si acum faceti niste "optimizari"? Oricum ar fi, rusine! ... Imagine no possessions I wonder if you can No need for greed or hunger A brotherhood of man Imagine all the people Sharing all the world ... https://www.youtube.com/watch?v=YkgkThdzX-8

+10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (51)

Modifică Setările