Lider PNL: Eliberaţi TVR de incompetenţă, politizare şi tupeu. Doina Gradea face turism pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri liberali, Hilde Brandl, a anunţat că se solidarizează cu jurnaliştii din TVR care critică actuala conducere a televiziunii pentru că nu a trimis niciun reporter la Jocurile Olimpice Europene. Mai mult, liderul liberal o acuză pe Doina Gradea, şefa TVR, că face turism pe bani publici.

„Sunt alături de jurnaliştii din Televiziunea Română care au protestat public deoarece postul nu are niciun jurnalist acreditat la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk, în schimb la faţa locului se află Doina Gradea, preşedintele instituţiei. Oricum ar încerca să justifice acste lucru, este clar că Doina Gradea face turism pe bani publici”, a afirmat liderul liberal Hidle Brandl. 

Reprezentanta PNL susţine că TVR trebuia să aibă oameni în locul desfăşurării Jocurilor Olimpice. „Este inadmisibil ca milioane de români care urmăresc această competiţie să fie privaţi de informaţii sportive relevante deoarece postul nu a trimis la Minsk nici măcar un singur jurnalist. Jurnaliştii comentează din studio fără a avea însă detalii de culoare de la faţa locului. În schimb, la faţa locului se află Doina Gradea, preşedintele director-general al TVR care nu ratează nicio deplasare, de parcă în fişa postului scrie că trebuie să se plimbe peste tot prin lume pe banii plătitorilor de taxe şi impozite”, a explicat Brandl. 

Liderul liberal îi mai acuză pe cei din conducerea TVR că au uitat că rolul lor este acela „de a informa corect“ şi cere demisia şefei instituţiei, Doina Gradea. „Sub actuala conducere, TVR pare să fi uitat rolul pe care îl are, acela de a informa corect asupra evenimentelor care se întâmplă în ţară şi în străinătate şi de a oferi emisuni culturale şi sportive pe care o televiziune privată nu este interesată să o facă. În ultimii ani, conducerea TVR a fost interesată de un singru lucru, acela de a popula studiourile televiziunii cu cât mai mulţi lideri PSD, consultanţi sau analişti apropiaţi de acest partid. Aşa au aruncat în derizoriu emisiuni politice, pe teme agricole, teme culinare şi chiar culturale. De aceea, solicit demisia actualei conduceri şi realizarea unui audit extern la Televiziunea publică. Românii merită o televiziune liberă, condusă de profesionişti şi în care jurnaliştii profesioniştii sunt lăsaţi să îşi facă treabă, nu să fie înlăturaţi şi marginalizaţi pentru a fi promovaţi lacheii şi pilele”, încheie Brandl.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite