Lider PNL din Iaşi, scrisoare deschisă adresată lui Orban: Cum putem spune pe bune electoratului nostru că PNL nu face un blat cu PSD?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO Inquam Photos / George Călin
Ludovic Orban, preşedintele PNL. FOTO Inquam Photos / George Călin

Etienne Ignat, prim-vicepreşedinte al PNL Iaşi, i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban pe tema atragerii în partid a lui Mihai Chirica şi a susţinerii acestuia pentru localele din 2020.

Etienne Ignat a scris conducerii PNL pentru a atrage atenţia că întreg discursul liberalilor despre modul cum blochează PSD proiectele lor a devenit fals, din moment ce, prin alegerea lui Mihai Chirica în poziţia de candidat PNL, ar legitima exact acest mod de tratare a adversarilor politici. 

Redăm scrisoarea lui Etienne Ignat: 

Scrisoare deschisă,

Domnule preşedinte, Ludovic Orban. La Iaşi, mi-am câştigat dreptul la democraţie în instanţă. Timp de aproape patru ani, primarul Mihai Chirica ne-a blocat dreptul la orice iniţiativa în consiliul Local, într-un mod total nedemocratic. În 2017, împreună cu Razvan Timofciuc am deschis un proces (dosarul 10183/99/2017), care a fost finalizat în 2019, printr-o hotărâre definitivă. Primarul a fost obligat sa pună proiectele depuse de consilierii PNL pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, şi, iată că în şedinţa ordinară convocată ieri şi după ani de muncă asidua, proiectele liberale se găsesc pe ordinea de zi. Din păcate ele nu se regăsesc prin respectarea legii ci prin decizii ale instanţei. Dincolo de conţinutul proiectelor, important este ca am creat un precedent în favoarea DEMOCRAŢIEI, nu doar in Iaşi ci în România. O opoziţie sănătoasă se face prin proiecte şi initiative.

Această situaţie mă mâhneşte profund, pentru că nu ştiu cum pot, sau cum voi putea explica electoratului PNL, ca deodată, acest primar care a făcut abuz de putere, care nu a respectat legea, ar putea fi un posibil coleg de partid. Auzim in fiecare zi in mesajele date de către liderii partidului, ca PSD blochează în parlament propunerile legislative iniţiate de PNL. Va întreb domnule preşedinte, cu ce e diferit primarul de la Iaşi, Mihai Chirica, candidat PSD la primărie în 2016 şi susţinut de PSD din pixul lui Dragnea faţa de comportamentul toxic pe care îl tot blamăm?

Unde s-a mai pomenit ca aleşii locali să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a-şi exercita mandatul pentru care au primit voturi din partea cetăţenilor, fie că vorbim de accesul la informaţiile de interes public, fie că vorbim despre dezbaterea iniţiativelor pe care aceştia le au?

Daca în mandatul 2012-2016, colegii consilieri liberali au reuşit sa depună doar 4 proiecte, va anunţ ca eu am reuşit pana in acest moment sa propun peste 50 de de proiecte, care, din pacate, stau blocate în sertarul primarului. Iar ca sfidarea sa fie si mai mare, desi am castigat in instanta, primarul Chirica refuza sa puna pe ordinea de zi proiectele noastre de hotarare care nu au facut obiectul deciziei de atunci si au fost depuse ulterior.

Domnule preşedinte al Partidului National Liberal, prin faptul ca nu susţin aducerea primarului PSD Mihai Chirica în PNL, am ajuns sa fiu o paria în propria filiala, pentru ca am făcut o opoziţie pe bune!

Nu putem scăpa de PSD prin aducerea lor in PNL. Eu vreau, si îmi doresc extrem de mult să scăpam de PSD prin dezbatere, iniţiative şi proiecte. Pentru mine asta e spiritul Liberal!

Domnule Florin Roman, cum putem spune pe bune electoratului nostru ca PNL nu face un blat cu PSD? Va aud in fiecare zi la TV sau pe retelele de socializare ca proiectele depuse de PNL sunt blocate de PSD. Noi la Iaşi cum ar fi bine să punem problema? Chiar daca ne-a blocat proiectele şi am castigat in instanta va fi bun sa vina in PNL?

Doamna ministru Violeta Alexandru, sunteţi ministrul meu preferat şi vă spun că mă bucur extraordinar de mult de fiecare data când persoanele cu care mă întâlnesc vorbesc foarte frumos de activitatea dvs. Însă, vă invit sa-mi spuneţi, cum pot justifica electoratului PNL din Iaşi, că dacă am făcut o opoziţie pe bune şi am muncit, pot deveni persoana non grata în partid, pentru ca am principii şi ţin la ele? Iar acest principiu e unul onest şi ferm, nu un principiu al combinaţiilor în medii ascunse.

Domnule Rareş Bogdan, în democraţie hoţii stau la puşcărie. Însă, cei care nu respecta dreptul fundamental al unui consilier local conferit prin lege si care este trimis de ieşeni sa le reprezinte viziunea, in baza unui program politic, unde ar trebui sa stea? In PNL?

Doamna Raluca Turcan, sunteţi un vechi parlamentar, un om deosebit cu rezultate extraordinare la Sibiu. Aveţi foarte multe iniţiative depuse, iniţiative la care aţi lucrat şi in care aţi pus suflet. Cum vă simţiţi când ele sunt blocate de PSD ani întregi? Cum ne vom simţi noi în PNL daca vom încuraja o astfel de practică a unui primar certat cu legea.

Domnule Robert Sighiartău, o ţară întreagă s-a uitat la dumneavostră când aţi reuşit mărirea alocaţiilor şi la modul extraordinar de a vă lupta cu PSD. Deşi aţi venit cu o măsură extrem de necesară, PSD a depus toate eforturile să vă blocheze. Cum aş putea să-l susţin în partid pe Mihai Chirica când el se comporta exact ca un pesedist ce este? Cum?

Cum putem explica ca din pixul primarului Mihai Chirica, în 2016, Nicolae Banicioiu, responsabil de imensele gafe de la Colectiv ajungea deputat. Urmatoarele liste pe care le va semna vor fi tot cu astfel de persoane sau cel mai probabil iar cu dezvoltatori imobiliari care construiesc blocuri intre case sau pe spatiul verde?

Dragi colegi din Biroul Politic Judeţean Iaşi. Imi pare rau ca am ajuns persoana non grata in propriul partid si ca pot fi marginalizat pentru ca am facut o opozitie pe bune la o administratie incompetenta, însă eu asta am înţeles ca trebuie sa facem cu toţii în lupta cu PSD.

Dragi colegi din organizaţia municipala Iaşi, vă iubesc şi mă inclin în faţa voastră. Îmi sunteţi prieteni, colegi şi parteneri în lupta cu PSD. In aceşti 4 ani am petrecut nenumărate clipe împreună, pe strada, între ieşeni, la firul ierbii, iar asta s-a văzut mereu, obţinând mereu cele mai bune rezultate în zonă de care mă ocup.

Dragi ieşeni, vă mulţumesc pentru mesajele transmise, sunt şi voi rămâne fidel promisiunilor făcute şi a principiilor în care cred.

Etienne Ignat, membru PNL, consilier local al municipiului Iaşi şi prim-vicepreşedinte PNL mun. Iaşi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite