Lider PNL: PSD-ALDE sunt vinovaţi de scoaterea pe stradă a 2.000 de infractori, iar acesta e un motiv suficient să plece acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hildegard Brandl. FOTO David Muntean
Hildegard Brandl. FOTO David Muntean

Preşedintele Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, Hilde Brandl, acuză PSD şi ALDE că sunt vinovaţi de faptul că peste 2.000 de infractori au fost eliberaţi prin Legea recursului compensatoriu

„În prezent, peste 7.000 de violatori, tâlhari şi criminali umblă liberi pe străzile din România, iar peste 2.000 dintre aceştia sunt liberi pentru că au fost scoşi din puşcărie din cauza Recursului Compensatoriu promovat de guvernele PSD - ALDE”, spune liderul liberal Hilde Brandl. 

Reprezentanta PNL a subliniat că efectele recursului compensatoriu se pot observa şi în cazul crimei din Piaţa Constituţiei. „De când a intrat în vigoare Recursul Compensatoriu, sute de condamnaţi penal pentru tâlhărie, viol şi crimă au ieşit din puşcărie şi au comis fapte grave, ultimul exemplu fiind chiar bătaia interlopilor din Piaţa Constituţiei, când o persoană a fost ucisă. PSD şi ALDE încearcă acum să se delimiteze de această deciziei, însă în realitate aceasta arată singurul obiectiv major pe care l-a avut această guvernare: să-şi scoată gulerele albe din puşcărie, chiar dacă asta a însemnat umplerea străzilor cu infractori periculoşi”, arată Brandl. 

„După tragedia de la Caracal, Viorica Dăncilă a vorbit despre înăsprirea pedepselor, fără să ia însă nicio decizie în acest sens, ba chiar refuză în mod constant să abroge Recusul Compensatoriu”, mai spune liderul liberal. 

Nu în ultimul rând, Brandl susţine că moţiunea de cenzură, care va fi votată joi, va trece.„De aceea, este obligatoriu ca acest guvern prietenos cu infractorii să plece acasă cât mai repede, pentru a veni o administraţie care să pună pe primul plan viaţa şi siguranţa românilor. În orice caz, crimele, violurile şi tâlhăriile comise de infractorii scoşi din puşcărie de PSD – ALDE ar fi un motiv suficient pentru ca socialiştii să plece acasă”, mai spune Brandl.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite