Politică

articolul anterior articolul urmator

Lider UDMR: Nu se pune problema să discutăm sprijinirea Guvernului PSD

4
19 Aug 2019 13:14:49
Autor: Radu Eremia
Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi. FOTO Eduard Enea
Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi. FOTO Eduard Enea

UDMR nu va discuta cu PSD despre susţinerea Guvernului, în condiţiile în care coaliţia actuală de guvernare nu s-a destrămat, a declarat la Radio France International liderul deputaţilor formaţiunii maghiare, Attila Korodi.

Attila Korodi a comentat, la RFI, declaraţia premierului Viorica Dăncilă, care a spus că va discuta cu UDMR, pentru sprijinirea Guvernului: „Efectiv, declaraţia premierului nu o înţelegem, poate numai din perspectiva conflictului intern din coaliţia de guvernare, pentru că nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuală încă este stabilă, este formată, să aibă vreo discuţie politică, pentru a sprijini Guvernul. Nu, nu vom face acest pas, pentru că decizia noastră a fost fermă. La ora actuală, coaliţia de guvernare, chiar dacă sunt conflicte interne, este stabilă şi din percepţia noastră, nici nu se pune problema destrămării acestei coaliţii”.
 
Întrebat dacă UDMR îşi va menţine poziţia în cazul destrămării coaliţiei, deputatul a răspuns: „Dacă ALDE iese de la guvernare, trebuie să vedem PSD pe cine cooptează, dacă poate. Poate un Pro România, altă soluţie nu are. Dacă nu, atunci deja contextul politic se schimbă radical, asta înseamnă că PSD pierde majoritatea şi analiza pe care trebuie să o facă orice forţă politică este cum poate că creioneze o majoritate care este în afara PSD”.
 
Întrebat în ce condiţii ar susţine UDMR un Guvern minoritar PSD, Attila Korodi a răspuns: „Poziţia mea la ora actuală, personală, pentru că această discuţie nu a fost purtată în UDMR: în nici o condiţie (…). Decizia noastră a fost fermă şi ea a fost luată după mai mulţi paşi care au fost făcuţi de actuala coaliţie de guvernare şi de PSD, care a demolat şi cea mai mică încredere care se putea face şi asta se leagă de câteva teme foarte importante şi mai ales de problematica Văii Uzului“, a conchis liderul deputaţilor UDMR. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

inuendo
19.08.2019, 13:50:48

În voi nu se poate încrede nimeni! Niște mincinoși perverși, cu comportamente de curve traseiste! Nu vom uita cum percuta Hunor la indicațiile lui Dragnea! Mincinoși ați fost, trădători rămâneți!

+2 (2 voturi)
un cetatean european
19.08.2019, 14:31:13

astia sunt adevarati sobolani, fug imediat cand simt ca se scufunda barca

+2 (2 voturi)
Sacha Durand
19.08.2019, 15:26:19

Deocamdata ramanem la macelarie....mai vedem dupa aia daca mai vine si alta marfa....

Un cititor
19.08.2019, 19:44:51

"Lider UDMR: Nu se pune problema să discutăm sprijinirea Guvernului PSD." Sa va fie rusine ! Ati distrus suficient impreuna cu Veorica ! Nu va mai iese nimic, ati plecat .....! Este deja f tarziu ! Ati distrus suficient ! Vad asta, va si critica si populatia de nationalitate maghiara !