Liderii liberali se dezic de MRU. „Nu cred că ar fi benefic pentru el să se întoarcă în politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga nu-l vrea pe Mihai Răzvan Ungureanu  pe listele PNL pentru parlamentare. FOTO Arhivă Adevărul
Vasile Blaga nu-l vrea pe Mihai Răzvan Ungureanu  pe listele PNL pentru parlamentare. FOTO Arhivă Adevărul

Copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, nu-l vor pe fostul şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, pe listele liberalilor pentru parlamentare. La rândul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, nu i-ar mai face loc pe lista pentru parlamentare din judeţul său, cu toate că în urmă cu patru ani Ungureanu a candidat în Arad şi a fost ales senator.

Vasile Blaga, Alina Gorghiu şi Gheorghe Falcă, ultimul fiind primar al Aradului şi persoană care l-a susţinut pe Mihai Răzvan Ungureanu la alegerile din 2012, consideră că fostul şef al SIE nu ar trebui să reintre atât de repede în politică.  

„Nu a fost nicio cerere din partea lui a candida pe listele PNL. Nu cred că ar fi benefic pentru el să revină în politică. Nu cred că e moral ca o persoană care a condus un Serviciu de Informaţii să reîntoarcă în politică“, a spus, tranşant, Vasile Blaga, într-o intervenţie la Realitatea TV. 

La rândul său, celălalt copreşedinte al PNL, Alina Gorghiu, a negat cu vehemenţă că Ungureanu ar putea reveni în partidul liberalilor şi i s-ar găsi un loc pe lista de deputaţi sau senatori. „Nu se pune problema revenirii lui Mihai Răzvan Ungureanu în PNL“, a subliniat Alina Gorghiu pentru a răspunde informaţiilor vehiculate în spaţiul public despre reintrarea lui Ungureanu în politică. 

Mai mult, aceasta a precizat că nu e în regulă trecerea de la şefia unui serviciu de informaţii la politică. „Este un raţionament de bun simţ: un şef de la SRI sau SIE are un bagaj de informaţii care l-ar face prea calificat pentru poziţia de parlamentar (...) Cât sunt şef la PNL, nu o să susţin intrarea în politică, la nivel înalt, a unui şef de serviciu“, a mai spus Gorghiu. 

Falcă nu-l vrea pe Ungureanu pe lista sa

O atitudine mai nuanţată a avuut primarul Aradului cel, Gheorghe Falcă. În urmă cu patru ani, acesta îl ajuta pe Ungureanu să obţină un mandat de senator la Arad. „Dacă s-ar întoarce în politică, Mihai Răzvan Ungureanu este binevenit“, a declarat primarul Aradului care a infirmat faptul că i-ar pregăti un loc eligibil în circumscripţia Arad. „Lucrul acesta este imposibil. La Arad, lista cu candidaţii este stabilită. Sunt oameni care au trecut prin toate mecanismele de desemnare“, a mai afirmat Falcă.

Pe de altă parte, primarul Aradului a punctat faptul că Ungureanu ar trebui primit în PNL pentru că „a avut relaţie corectă cu Aradul“.„Eu sunt omul care a fost cu Mihai Răzvan Ungureanu între arădeni şi aş fi laş dacă aş spune că nu are loc în PNL. Nu pot să nu apreciez că a avut o relaţie corectă cu Aradul“, a spus Falcă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite