Politică

articolul anterior articolul urmator

USR a validat colaborarea cu PNL în Capitală. Congres pe 15 august pentru fuziunea cu PLUS. Liderii PNL, USR şi PLUS, conferinţă comună la 17.00

12
1 Aug 2020 13:10:50
Autor: Sebastian Zachmann
Ludovic Orban şi Dan Barna au bătut palma
Ludovic Orban şi Dan Barna au bătut palma

Liderii PNL, USR şi PLUS vor semna un protocol pentru susţinerea unor candidaţi comuni la alegerile locale din 27 septembrie, respectiv la primăriile de sector şi la Primăria Capitalei, unde candidează Nicuşor Dan. Conducerea USR a validat colaborarea cu PNL în Bucureşti, în ciuda criticilor venire din partea Anei Ciceală şi a Florinei Presadă, susţin surse politice pentru Adevărul. USR pregăteşte fuziunea cu PLUS.

Comitetul Politic al USR a validat sâmbătă protocolul de colaborare cu PNL pentru candidaturi comune în Bucureşti şi susşinerea lui Nicuşor Dan la primăria generală. De asemenea, conducerea USR a făcut încă un pas pentru fuziunea cu PLUS. Pe data de 15 august va avea loc Congresul USR, unde va fi votată fuziunea cu partidul condus de Dacian Cioloş. În aceeaşi zi va avea loc şi Congresul PLUS pentru fuziunea cu USR. Noul partid va fi condus în primă fază bicefal, de Dan Barna şi Dacian Cioloş, apoi, în primăvara anului viitor, vor avea loc alegeri. 
 
La ora 17.00, liderii PNL, USR şi PLUS vor prezenta protocolul de colaborare în Capitală.  Documentul prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor din acest an din Bucureşti vor susţine, pe baza principiului parităţii, pentru poziţiile de viceprimari, din partea partidelor semnatare - şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR-PLUS.
 
De asemenea, PNL, USR şi PLUS îl vor susţine în cursa electorală pentru Primăria Capitalei pe Nicuşor Dan, candidat independent.
 
La rândul său, Nicuşor Dan se obligă să susţină în mod egal toţi candidaţii la funcţiile de primar de sector sprijiniţi de partidele semnatare şi să susţină în mod egal partidele semnatare în cursa pentru consiliile locale ale sectoarelor Capitalei.
 
Această susţinere va fi manifestată prin afişarea însemnelor electorale ale ambelor formaţiuni - Alianţa USR-PLUS şi PNL, prin conferinţe de presă şi prin alte evenimente alături de candidaţii din ambele grupări politice, emisiuni TV, endorsement pe site, permisiunea de a utiliza fotografiile şi clipurile video cu imaginea sa de către ambele formaţiuni politice.
 
Totodată, partidele semnatare se angajează să desfăşoare o campanie fără injurii şi atacuri reciproce.
 
Părţile semnatare vor asigura o cooperare loială şi o coordonare bazată pe sprijin reciproc în aprobarea şi implementarea proiectelor propuse. Orice diferenţe de opinie vor fi discutate deschis de către partenerii politici pentru a ajunge la un acord. De asemenea, partidele semnatare se vor informa şi consulta reciproc înainte de iniţierea oricăror propuneri de proiecte în consiliile locale sau în spaţiul public, astfel încât să permită celorlalte părţi să îşi exprime opinia cu privire la propunere şi să permită o eventuală ajungere la un acord în caz de diferenţe de opinie.
 
PNL şi Alianţa USR-PLUS au ajuns vineri noaptea la un acord final în privinţa candidaţilor comuni în Bucureşti. Potrivit surselor Adevărul,  la Sectorul 3, PNL l-a aruncat în lupta cu Robert Negoiţă pe Adrian Moraru, consilierul ministrului Muncii Violeta Alexandru. PMP nu a mai fost cooptat în alianţa dreptei pe Bucureşti, prin urmare Traian Băsescu se pregăteşte să candideze la Primăria Capitalei şi va rupe din voturile lui Nicuşor Dan.
 
Candidaţii comuni PNL-USR-PLUS:

Primăria Capitalei - Nicuşor Dan (independent)

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 - Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL)

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Ion Ionescu
1.08.2020, 16:36:23

Comentariu considerat abuziv.

Coco Cocos
1.08.2020, 16:39:26

Comentariu considerat abuziv.

Ionel Marcu
1.08.2020, 16:51:26

Două înjurături deja, una pro, una contra, ambele cenzurate! Tot politicieni și ăștia dar momentan e partidul cel mai curat, cu număr minim de penali sau chiar fără niciunul. Nu și fără critici, asta e imposibil, ba că marxiști (ce prostie), ba că de extrema dreaptă (altă prostie). Oricum, de la cele două mari partide am văzut ce pot, pot doar cât să ne țină pe locul 27 din UE ca nivel de trai și pe primul sau al doilea la corupție. Cu siguranță și raportul pensie maximă/minimă e cel mai mare din UE, la fel raportul salariu maxim/minim la stat, la fel număr de bugetari la 100.000 de locuitori. USR-Plus promite progrese, europenizare în problemele astea. Oricum merită încercat și altceva.

+1 (3 voturi)
Cristina Ene
1.08.2020, 17:04:48

Da . Mai mult USR -Plus ,mai mult comunist . In loc sa faca alianta cu PMP fac usr -plus . Usr plus nu este dreapta , este stangism de caviar . :)

-9 (11 voturi)
Realist
1.08.2020, 17:18:06

Felicitari celor doua partide - sa convina candidati comuni a fost un dificil test politic, trecut cu succes ! PNL-USR+ va fi alianta care va conduce Romania de maine !

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)