Politică

articolul anterior articolul urmator

Liderul consilierilor PNL: Gabriela Firea nu a făcut nimic pentru a combate poluarea. Este complet depăşită

3
5 Mar 2020 15:24:42
Autor: Iulian Bîrzoi
Stelian Bujduveanu FOTO Facebook
Stelian Bujduveanu FOTO Facebook

Liderul consilierilor generali liberali la Primăria Capitalei Stelian Bujduveanu a criticat-o joi pe Facebook pe primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, pe care o acuză că este „complet depăşită” în privinţa poluării din Capitală. Acesta explică că Firea a elaborat şi aprobat Planul Integrat de Calitate a Aerului abia în 2018, acesta fiind „în proporţie de 95% doar pe hârtie”.

„Starea de nervozitate a Primarului General în chestiunea poluării din Bucureşti şi faptul că se ceartă, din nou, cu ONG-urile, cu CSAT, cu cine nimereşte dovedeşte că este complet depăşită şi de această situaţie. Faptele sunt următoarele şi demonstrează că Gabriela Firea nu a făcut nimic pentru gestionarea poluării din Capitală: de-abia în 2018 municipalitatea a elaborat şi aprobat Planul Integrat de Calitate a Aerului, un document care a rămas, în proporţie de 95%, doar pe hârtie”, a afirmat Bujduveanu.
 
Acesta a dezvăluit şi o parte dintre propunerile sale pentru reducerea poluării din Capitală, majoritatea referindu-se la fluidizarea traficului şi încurajarea transportului în comun.

„Ce trebuia să facă Firea pentru a combate eficient poluarea? Să asigure fluidizarea traficului, să îmbunătăţească parcul auto al STB, să încurajeze folosirea transportului în comun, să creeze zone de emisii reduse, eficientizarea consumului de energie termică prin reabilitarea reţelelor de distribuţie primară şi secundară a energiei termice. Ce a făcut Gabriela Firea, în schimb, în condiţiile în care cantitatea de deşeuri generată la nivelul Capitalei reprezintă circa 20% din cantitatea totală la nivel naţional?”, a adăugat liderul consilierilor PNL.

Reacţia liberalului vine după ce Gabriela Firea a cerut miercuri dezbaterea problemei poluării Bucureştiului din seara de duminică spre luni, în Consiliul Superior al Apărarea al Ţării (CSAT). Primarul susţine că instituţiile cu atribuţii în eliminarea fenomenului, în speţă Ministerul Mediului, nu şi-a făcut datoria şi a anunţat o listă cu „suspecţi” pentru poluarea din acea noapte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

anti/propagandişti
5.03.2020, 15:41:38

Măi consilierule,crezi ca un primar al Bucurestiului poate face toate astea în 3 ani de zile?

Csaba Pataki
5.03.2020, 15:51:39

Nu poate face în 3 ani, dar ceva vizibil se putea face măcar se putea începe ceva, de programe pe hârtie este sătulă toată lumea!

Un cititor
5.03.2020, 15:42:58

Ce "noutate" ne spune !

Modifică Setările