Liderul deputaţilor PNL critică decizia CCR privind Avocatul Poporului: Curtea Constituţională a României, a treia cameră a Parlamentului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Andronache FOTO Gabriel Andronache / Facebook
Gabriel Andronache FOTO Gabriel Andronache / Facebook

Liderul deputatilor PNL Andronache Gabriel critică decizia CCR de neconstituţionalitate a demiterii Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, argumentând că motivarea dată spune că CCR  agreşit în 2012. El se întreabă ironic dacă CCR este a treia cameră a Parlamentului şi dacă peste 10 ani va spune că a greşit în cazul deciziei de anul acesta. El mai spune că „Avocatul Poporului s-a ales cu imunitate deplină”.

„A fost publicată motivarea CCR la decizia de neconstituţionalitate a Hotărârii Parlamentului de revocare a Avocatului Poporului. Câteva comentarii la motivare:

1. CCR scrie negru pe alb că...CCR a greşit în 2012 când a respins ca inadmisibilă contestaţia de atunci la hotărârea majorităţii PSD de revocare a dlui Gheorghe Iancu, Avocat al Poporului . Oare peste 10 ani vor spune că au greşit în 2021?!

2. CCR spune că legea este neclară. În baza acestei motivări şi-a permis să stabilească cu de la sine putere limite în raport cu care să "judece" Hotărârea Parlamentului. Şi normal... stabilind regulile jocului a constatat că în raport cu limitele stabilite de ea (necunoscute Parlamentului) hotărârea Parlamentului este neconstituţională.

3. CCR stabileşte...încă o dată limite de apreciere... Parlamentului (neavând nicio normă constituţională  pentru a face aşa ceva) şi mai rupe o halcă din corpul dispoziţiei constituţionale "unica autoritate legiuitoare" atribuită Parlamentului, pe care CCR şi-o atribuie sieşi, consolidând caracterul de legiuitor pozitiv pe care şi-l creează neconstituţional, încet dar sigur, Curtea Constituţională.

4. CCR mai zice că Parlamentul a utilizat sintagme care ar deriva din interpretarea necorespunzătoare a legii...interpretare dată însă nelegitim de CCR pentru că majoritatea membrilor CCR uită că una dintre funcţiile Parlamentului este tocmai INTERPRETAREA OFICIALĂ a actelor normative în vigoare”, a transmis Gabriel Andronache pe Facebook. 

În concluzie, deputatul mai transmite ironic că trebuie să aşteptăm 10 ani ca CCR să spună că anul acesta a dat a hotărât greşit. El mai explică faptul că Avoctul Poporului s-a ales cu imunitate deplină în urma motivării transmise de CCR. 

„Concluzie: să aşteptăm 10 ani până când vor spune, din nou, că în anul de graţie 2021, au greşit Până una-alta Avocatul Poporului s-a ales prin motivarea de azi cu... imunitate deplină (scrisă negru pe alb în decizie)”, a mai completat liderul deputaţilor PNL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite