Liderul deputaţilor PSD: Guvernul să dea  OUG pentru eliminarea pensiilor speciale. Într-o singură noapte, Orban a dat 25. E simplu să mai dea o OUG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PSD a cerut, marţi, în şedinţa de plen, ca pensiile speciale să fie eliminate definitiv. Simonis şi alţi lideri PSD precum şi parlamenarii USR au anunţat că vor demisiona ca să nu beneficieze de pensii speciale.

„Guvernul sa dea OUG privind eliminarea pensiilor speciale si am incheiat subiectul", a spus Simonis în plen. Apoi, liderul deputaţilor PSD a precizat: „Guvernul Orban a dat sute de OUG, 25 într-o singură noapte. Era foarte simplu să mai dea una sau e foarte simplu să mai dea una, să nu mai depindem de CCR, să nu mai depindem de Avocatul Poporului, să nu mai depindem de nimeni!”. 

Social-democratul i-a acuzat pe liberali de ipocrizie. „Să dea o OUG în după-amiaza aceasta prin care toate pensiile speciale să fie eliminate şi se aplică de îndată! Nu mai e nevoie de vot în Parlament, nu mai e nevoie de atacuri la CCR, nu mai e nevoie de pancarte pe care vi le amintiţi în campanie unii şi alţii. Astăzi, Guvernul să dea OUG de eliminare a tuturor pensiilor speciale şi am câştigat acest meci într-o zi!”

Pe de altă parte, liderul deputaţilor PSD a spus că au trecut 300 de zile de la cele 30 de zile promise de Rareş Bogdan şi de PNL pentru eliminarea pensiilor speciale. Mai mult, Alfred Simonis a făcut un apel către PNL să deblocheze activitatea Senatului şi să voteze pentru dublarea alocaţiilor.

„Haideţi să convocăm Senatul astăzi să votăm alocaţiile, dacă tot votăm eliminarea pensiilor speciale sau abrogarea lor, înseamnă că o să avem bani! Hai să dăm acei bani copiilor. Deblocaţi Senatul! Hai să votăm legea de amânare a alegerilor şi să ne ocupăm de adevăratele priorităţi ale acestei ţări, nu de interese electorale politice ale PNL şi ale Guvernului!”, a mai spus Simonis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite