Liderul PSD din PE, despre majorarea preţurilor la gaze şi energie: Comisia Europeană trebuie să îi apere pe cetăţeni sau riscă să îşi piardă credibilitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Nica, preşedintele Delegaţiei
Române PSD din Parlamentul European. FOTO: Arhivă
Dan Nica, preşedintele Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European. FOTO: Arhivă

Şeful delegaţiei PSD din Parlamentul European (PE), Dan Nica, a transmis miercuri, în cadrul sesiunii plenare a PE, că toate ţările din Uniunea Europeană afectate de majorarea preţurilor la energie şi gaze au nevoie de soluţii urgente din partea autorităţilor, altfel oamenii îşi vor pierde încrederea în instituţiile europene.

„Viaţa a milioane de cetăţeni din statele membre ale Uniunii Europene depinde de ceea ce Comisia Europeană va decide săptămâna viitoare. Pentru foarte mulţi români, această perioadă dificilă, generată de explozia preţurilor, este una a alegerilor. Ei trebuie să aleagă între a-şi plăti facturile, a mânca sau a-şi cumpăra medicamentele. Mă deranjează foarte mult că nu sunt luate măsuri imediate împotriva celor care speculează piaţa în acest moment.

În România, cel mai grav efect al creşterii preţurilor este că marea parte a populaţiei nu-şi mai permite plata facturilor la gaz şi energie electrică, iar preţurile se vor dubla în perioada următoare. Dacă printre măsurile pe care Comisia le va propune, nu vom îngheţa preţurile, situaţia va fi complicată şi riscăm ca oamenii să îşi piardă încrederea în noi, în instituţiile europene”, a explicat eurodeputatul PSD.      

Dan Nica susţine că este datoria fiecărui reprezentant al instituţiilor europene să „îi apere pe cetăţenii statelor membre de explozia preţurilor”, şi a transmis că Grupul S&D a solicitat această dezbatere cu rezoluţie, dar demersul a fost respins de PPE şi Renew Europe. Social-democratul consideră că majorarea dramatică a preţurilor nu reprezintă doar o problemă naţională, ea având deja o dimensiune europeană, iar Comisia este cea care trebuie să pună pe picioare un plan concret, cu măsuri coordonate, pentru că nu este suficient şi nici conform valorilor europene ca statele membre să fie lăsate să încerce să rezolve individual această problemă majoră, se arată într-un comunicat al delegaţiei PSD din Parlamentul European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite