Politică

articolul anterior articolul urmator

Liderul sindicaliştilor STB îşi dă demisia din PSD şi Consiliul General: Domnule Dan, sunteţi vinovat că bucureştenii trebuie să suporte acest calvar

32
24 Jan 2022 09:10:22
Autor: Radu Eremia
Vasile Petrariu, liderul sindicaliştilor STB / Arhivă Facebook . Vasile Petrariu
Vasile Petrariu, liderul sindicaliştilor STB / Arhivă Facebook . Vasile Petrariu

Vasile Petrariu, liderul sindicaliştilor STB, a anunţat că îşi dă demisia din PSD şi din Consiliul General, pentru a nu mai exista discuţia privind politizarea grevei lucrătorilor de la Societatea de Transport Bucureşti.

„Am văzut în ultimele zile cum Primarul General, Nicuşor Dan, nu a oferit absolut nicio soluţie la problemele legitime ale angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB SA), dar încearcă într-un mod ruşinos să îşi acopere propria incompetenţă inducând ideea unui protest cu conotaţii politice. NU, domnule Nicuşor Dan! Cei peste 10500 de angajaţi ai STB SA nu au ieşit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am zis eu! Au ieşit în stradă pentru că dvs şi conducerea penală pe care aţi instalat-o la STB SA aţi refuzat timp de un an de zile să dialogaţi cu aceşti oameni.  Problemele pe care angajaţii STB SA le revendică nu au treabă cu politica, ci cu siguranţa transportului public, cu abuzurile care se fac în societate, cu salariile şi condiţiile de muncă”, a scris pe pagina sa de Facebook Vasile Petrariu.
 
„Bucureştenii trebuie să ştie, domnule Dan, că, deşi le-aţi dublat preţul biletului anul trecut, nu aţi făcut absolut nimic pentru a asigura condiţii de călătorie mai bune. Şi acum aveţi tupeul să încercaţi să îi puneţi pe bucureşteni împotriva angajaţilor  STB SA?! Cât de cinic sunteţi, domnule Dan?!Dacă nu aţi fi fost arogant şi ne-aţi fi acordat mai mult de un minut la discuţii, poate aţi fi aflat că aceşti angajaţi se tem că în curând nu vor mai avea loc de muncă. Pentru că dvs şi camarila dvs vreţi să externalizaţi mare parte din activităţile realizate astăzi de angajaţii STB SA. Asta înseamnă mii de şomeri, mii de oameni care au familii acasă, care au copii pe care trebuie să îi ducă la şcoală. Asta vi se pare politică sau viaţă, domnule Primar General?!  Răspundeţi, domnule Dan, în ce ţară civilizată aţi văzut dvs că infrastructura critică a unei metropole este externalizată sub masca ”eficientizării” către firmele de casă?!”, a completat liderul sindicat. 
 
Petrariu a anunţat că astăzi îşi dă demisia din funcţiile politice: „Adevărul este că dvs nu v-a păsat niciodată nici de bucureşteni şi nici de angajaţii     STB SA. Pe toţi ne-aţi tratat cu dispreţ. Pe unii îi ţineţi în frig şi fără apă caldă, iar pe ceilalţi îi minţiţi în fiecare zi şi vreţi să îi daţi afară. Vă transmit un singur lucru, domnule Primar General: astăzi îmi dau demisia din funcţia de Consilier General şi din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotaţie politică. Dumneavoastră aveţi curajul să vă daţi demisia din funcţia pe care o exercitaţi atât de slab?! Acum aveţi vreo soluţie la problemele şi îngrijorările oamenilor? Sunteţi singurul vinovat pentru faptul că bucureştenii trebuie să suporte acest calvar!  Curaj, domnule Dan! Bucureştenii şi-au pierdut răbdarea cu dvs!!!”, a mai scris pe Facebook Petrariu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

costy
24.01.2022, 09:11:36

- Ce manipulari ordinare! - auzi d-ta - ,, interesul bucurestenilor'' - aici vorbim - doar de - Bani - si -Interese Obscure!

+21 (21 voturi)
Adrian Foanɡă
24.01.2022, 09:13:15

Nu i-a iesit schema, l-au mazilit psdistii.

-4 (28 voturi)
Ionel Marcu
24.01.2022, 09:16:46

I-o fi promis Ciolacu un loc eligibil la deputați pe lista PSD, ca lui Rădoi?

+15 (15 voturi)
Ef Ef
24.01.2022, 09:17:18

Ei , as. Omul nu-i fraier. Vede ca se ingroasa treaba cu aceasta greva absolut ilegala. Se va lasa cu ceva arestari pe la varful sindicatului. De asta paraseste barca, cat mai poate, sanchi sa ,,depolitizeze'' conflictul. Probabil ca urmeaza sa paraseasca si tara, ca se practica. Ochii pe el, copii.

+15 (15 voturi)
Ilie de la sculărie™
24.01.2022, 09:23:11

Ce spunea Petrariu în 2020, în mandatul lui Firea, când un alt lider sindical reclama defecțiunile vehiculelor: „Informații false, cu scopul de a crea panică” https://www.libertatea.ro/stiri/ce-spunea-vasile-petrariu-in-2020-in-mandatul-lui-firea-cand-un-alt-lider-sindical-reclama-defectiunile-vehiculelor-informatii-false-cu-scopul-de-a-crea-panica-3943524 Mare rapandula mafiotul asta.

+20 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările