Politică

articolul anterior articolul urmator

Liderul TSD, după ce a votat moţiunea de cenzură: Văd zero interes pentru reconstrucţia partidului. Opiniile mele au fost ignorate

1
10 Oct 2019 22:40:04
Autor: News.ro
FOTO captură video
FOTO captură video

Preşedintele TSD, Gabriel Petrea, care a votat moţiunea de cenzură, spune că vede interes zero pentru reconstrucţia partidului şi pentru îmbrăţişarea unui mesaj european, dar şi pentru formarea unei echipe capabile să câştige alegerile de anul viitor. El spune că opiniile sale şi ale colegilor au fost ignorate, iar falimentul acestei strategii politice s-a văzut la moţiunea de cenzură.

Gabriel Petrea a explicat, joi seară, într-o postare pe pagina sa de socializare, de ce a votat la moţiunea de cenzură. El a precizat că este membru PSD de 15 ani şi că a cunoscut acest partid atât în momentele sale de mare succes, cât şi în cele de frământare.
 
“Am 15 ani în PSD, în care am pornit de la simplu membru şi am avut responsabilitatea de a fi lider TSD, parlamentar şi ministru. Am cunoscut acest partid atât în momentele sale de mare succes (alegerile din 2012 şi 2016, măsurile care au pus capăt austerităţii din 2010), cât şi în cele de mare frământare (pierderea alegerilor din 2009, arestarea liderului şi eşecul de la europarlamentare din acest an). Am atâţia colegi pe care îi respect şi preţuiesc. În ianuarie 2018, am trimis o scrisoare colegilor mei arătând că partidul are nevoie de reinventare şi mi-am asumat consecinţele poziţiei mele ieşind din Guvern. În acest an, am vorbit din nou despre schimbare candidând împotriva Secretarului General”, a spus liderul TSD.
 
Petrea a afirmat că vede interes zero pentru reconstrucţia partidului, pentru îmbrăţişarea unui mesaj modern şi formarea unei echipe capabile să câştige votul şi încrederea românilor la alegerile de anul viitor.
 
“Sunt un tânăr care a crescut în politică prin muncă şi sunt în fiecare zi, la universitate, alături de tineri. Discut cu ei, iar ce aud nu îmi dă speranţe pentru PSD. Comportamentul liderilor noştri, educaţia lor, lipsa de interes faţă de ce vor tinerii pun sub semnul întrebării viitorul PSD. Văd zero interes pentru reconstrucţia partidului, pentru îmbrăţişarea unui mesaj modern, european de stânga, pentru formarea unei echipe capabile să vină cu un program realist care să câştige votul şi încrederea românilor în alegerile de anul viitor. Opiniile mele şi ale colegilor mei au fost ignorate, iar falimentul acestei strategii politice s-a văzut astăzi la moţiunea de cenzură”, a mai explicat Gabriel Petrea.
 
Liderul TSD crede că resursele acestei guvernări şi acestui stil de management politic s-au epuizat şi că rămâne om de stânga.
 
“Am făcut acest pas cu amărăciune, dar cu responsabilitate. Resursele acestei guvernări şi acestui stil de management politic s-au epuizat. Rămân un om de stânga şi cred în continuare în reconstrucţia unui proiect politic care să vorbească despre competenţă, meritocraţie, orientare euroatlantică şi interes pentru ce reprezintă tinerii pentru această ţară. Nu voi susţine niciodată măsuri care să lezeze interesele electoratului de stânga. Este un moment zero pentru stânga românească şi îi invit pe colegii mei să se gândească la cum îi reprezentăm pe votanţii noştri printr-o schimbare majoră de direcţie politică.
Rămân, ca de fiecare dată, prietenul şi partenerul vostru de dialog”, a mai spus Petrea.
 
El a fost unul dintre parlamentarii PSD care a votat moţiunea de cenzură.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Obozo Orwel
10.10.2019, 23:08:12

Si acum ti-ai dat seama ca in ciuma ruserloca toate opiniile sunt ignorate ??

+2 (2 voturi)