Liderul UNPR, despre negocierile cu PNL: Am discutat strict despre alegerile din toamnă. Dragnea: UNPR a primit o ofertă de la liberali, pe care a refuzat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UNPR Valeiru Steriu FOTO Eduard Enea
Preşedintele UNPR Valeiru Steriu FOTO Eduard Enea

Preşedintele UNPR Valeriu Steriu a declarat joi că a discutat cu conducerea PNL despre o posibilă alianţă pentru alegerile parlamentare, menţionând că au fost discuţii ”exploratorii”, în timp ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că UNPR a primit o ofertă de la liberali, pe care au refuzat-o.

”Sunt discuţii exploratorii şi am discutat şi aici despre variantele de toamnă. E perioada în care foarte mulţi ne punem problema cum şi în ce formă vom avea la toamnă variantele de lucru. Fie în alianţă, fie de sine stătători. Evident în această explorare am avut de ascultat toate variantele. Probabil în săptămânile următoare, în urma unor discuţii mult mai ample, vom avea un plan de lucru pentru ca şi la toamnă să ne regăsim în Parlament, cum ne-am propus. Nu au fost discuţii legate de majorităţile actuale.  Discuţiile au fost legate strict de ceea ce înseamnă toamnă”, a spus Steriu, întrebat ce a discutat cu conducerea PNL în cursul zilei de joi. 

Liderul UNPR a mai precizat că în ceea ce priveşte construirea majorităţilor în Consiliile locale şi judeţene, ”alianţa nu poate fi decât într-o singură direcţie, cred că lucrul acesta s-a văzut”.

”Avem în urma acestor alianţe şi planul de lucru pentru toamnă. Chiar dacă vor fi alianţe, putem merge în toamnă şi singuri”, a mai spus Steriu.

Întrebat dacă a discutat cu fostul preşedinte UNPR, Gabriel Oprea, referitor la o posibilă alianţă cu PNL pentru alegerile parlamentare, Steriu a spus: ”A fost astăzi la partid. Am avut o discuţie şi cu domnul preşedinte Oprea. V-am spus că nu e o decizie în acest sens (n.r. - făcând referire la alianţa cu PNL la parlamenatare), ci e o decizie de lucru”.

În schimb, întrebat cum vede discuţiile de joi dintre Steriu şi liderii PNL, liderul PSD a spus că UNPR a primit o ofertă de la liberali pe care au refuzat-o.

”Eu nu le văd. Domnul Steriu a fost prezent astăzi la discuţie cu noi. Eu am înţeles, aşa am tradus eu, că a primit o ofertă de la PNL pe care a declinat-o. Am înţeles, de asemenea, că a acceptat din bun-simţ să se întâlnească cu cei de la PNL, cu cei doi semipreşedinţi. Am discutat şi despre un proiect pentru la toamnă pe care o să-l operaţionalizăm în perioada următoare, după ce se termină aceste constituiri de consilii locale şi judeţene”, a spus Dragnea.

Valeriu Steriu a avut joi dimineaţă o întâlnire cu cei doi copreşedinţi PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la sediul PNL, unde au discutat despre o posibilă alianţă cu liberalii la alegerile parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite