Politică

articolul anterior articolul urmator

Liderul USR Sulina a demisionat după ce l-a atacat pe Ivan Patzaichin, numindu-l „prietenul ciumei roşii”

18
18 Jan 2021 19:30:54
Autor: Iulian Bîrzoi
Ivan Patzaichin FOTO David Muntean
Ivan Patzaichin FOTO David Muntean

Preşedintele USR Sulina, Mirel Constantin, şi-a dat demisia din funcţie după atacul său la adresa lui Ivan Patrzaichin, anunţă liderul filialei judeţene USR Tulcea, Eugen Terente.

„Regret comentariile făcute de Mirel Constantin la adresa lui Ivan Patzaichin, ele nu reprezintă poziţia alianţei. Munca lui Ivan Patzaichin a inspirat generaţii întregi şi este un exemplu pentru toţi locuitorii Deltei. Preşedintele USR Sulina şi-a dat, astăzi (luni-n.r.), demisia din funcţie în urma comentariilor sale. Amintim că alianţa USR PLUS a propus, în premieră, un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). USR PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural şi cultural implicând în decizii comunităţile locale şi asociaţiile civice”, a precizat pe Facebook Eugen Terente.
 
Mirel Constantin l-a criticat în ultimă zile pe fostul canoist român, spunând despre numirea acestuia la grupul consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării că echivalează cu „lupul paznic la oi”. Fostul preşedinte USR Sulina a mai scris că Patzaichin „este prietenul ciumei roşii”.
 
„USR PLUS Tulcea are om pentru această funcţie politică. Pentru ce apelează USR PLUS la astfel de tertipuri din care nu va câştiga nimic? Noi, membrii USR PLUS din Deltă ne simţim dezamăgiţi de faptul că nu am fost consultaţi”, a adăugat Mirel Constantin.
 
Ulterior, Ivan Patzaichin a anunţat că se retrage din grupul consultativ, precizând că este surprins de violenţa atacurilor la adresa sa pe acest subiect.
 
„Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violenţa atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulţi oameni de calitate în Tulcea, şi sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora şi fără mine. Aşa că mă voi retrage din această activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei şi la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu şi mereu acest lucru, sau prin prezenţa mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase şi le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârşit”, a scris Patzaichin pe Facebook.
 
Alianţa USR-PLUS a propus vineri un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie. 
 
Pentru începerea procesului de recrutare, cei doi co-preşedinţi ai Alianţei i-au adresat o invitaţie lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociaţii şi actori relevanţi şi cu interese diverse. Acest grup consultativ va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator, profilul ideal şi elementele de competenţă necesare pentru a demara proiecte în sprijinul comunităţii, arată un comunicat de presă al USR-PLUS. 
 
USR-PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu şi patrimoniul natural şi cultural şi cu sprijinul şi implicarea în decizii a comunităţii locale şi asociaţiilor civice.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Gyuse Bogdan
18.01.2021, 19:41:07

Mirel, Terente, Bulai, Barna, Stelian,, Drula, etc., toti unul ca unul batut de soarta si de angoasa existentiala. Exista atatea gropi de gunoi sau de deseuri in Romania. Trebuia sa existe si o groapa a degeneratilor securisi bolsevici din politica romaneasca. USR-minus este doar un conclav bolsevic, toti vanzatori de tara, tradatori.

-7 (21 voturi)
Camelia Sorescu
18.01.2021, 19:48:47

Domnule Gyuse Bogdan ce mi se pare trist este că a existat o voce foarte puternică la nivel social care clama și dorea apusul erei politicienilor cu păr alb în cap și ne-am trezit în cea a politicienilor cu păr negru și des dar fără minte. Căci după cum bine spune vorba, de unde dai trebuie să mai și iei. Din păcate Dumnezeu a ales ca la schimb cu părul să ia neuronii, ar fi putut alege altceva. Dar așa suntem noi românii, supuși la încercări, ca să mă exprim într-o manieră totuși optimistă.

-9 (19 voturi)
Camelia Sorescu
18.01.2021, 19:43:43

Acest partid e cuprins necontenit numai de demisii, excluderi, scandaluri și declarații care mai de care mai exagerate și rupte de realitate. Nu pot să îmi dau seama pe ce criterii au fost selectați membri. Dacă despre PSD putem să afirmăm cu toată certitudinea că a ridicat hoția, demagogia, impostura, analfabetismul, exploarea credinței ortodoxe și inducerea în eroare a unei părți religioase din electorat, la criterii de selecționare, pare că USRPLUS are o lista plină de criterii de genul imaturitate, îngâmfare și egocentrism, amatorism prin profesionalism (mă refer aici la faptul că pentru justificarea calității unei decizii este menționată mereu pregătirea profesională a emitentului asemenea unei mantre sau faptul că decizia a mai fost luată și în alte state europene), nihilism și nu în ultimul rând complexul perfecționismului, în sensul că acest partid este singurul care nu își face autocritică. Cred că anul 2021 va fi unul plin de dezamăgiri politice atât într-o tabără cât și în alta.

-11 (25 voturi)
Victor Nagy
18.01.2021, 19:54:58

Ce sa ne miram .... cine-i Patzaichin ... l-au atacat ei USR-isti pe Cristos si pe Fecioara Maria . Ei sunt viitorul Romaniei .

-7 (19 voturi)
M Costi
18.01.2021, 19:55:54

Postul de guvernator al Deltei Dunării i-a "adus" o condamnare pt coruptie penelistului B. Olteanu , mituitorul -SOV - a ajuns si el la puscarie , in schimb , beneficiarul- L. Mihaiu - a fost si este ...bine-mersi , dupa ce si-a dus mandatul la capat ! Vorba ceea : (justitia ) e pentru unii-muma , pt altii-ciuma ( rosie ? galbena ? neagra ? )

-9 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările