Limbajul dublu al lui Dragnea în relaţia cu Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea evaluează şi reevaluează zilnic activitatea preşedintelui Klaus Iohannis şi relaţia pe care o are acestea cu partidele politice. În timp ce după aflarea rezultatului referendumului din Marea Britanie, liderul PSD s-a declarat mulţumit de discuţiile avute la Cotroceni şi progresele făcute în relaţia cu şeful statului, la doar câteva zile, Dragnea a reînceput criticile şi ironiile la adresa lui Iohannis.

Principala nemulţumire a preşedintelui PSD a fost că în negocierile între PNL şi UNPR privind o colaborare politică sau fuziune s-ar fi implicat şi şeful statului. „Un senator care a venit la noi a zis că nu vrea să mergă la PNL, ne-a spus că domnul Oprea le-a spus că inclusiv cu domnul Iohannis a discutat subiectul ăsta. Mi se pare o informaţie care, dacă se dovedeşte a fi adevărată, e foarte gravă. Domnul Oprea, domnul Steriu şi domnul Iohannis ar trebui să lămurească dacă au avut, în trei sau câte doi, discuţii pe această temă, pentru că ar fi o implicare neconstituţională a preşedintelui în viaţa partidelor“, a declarat Dragnea joi în faţa echipei sale din Comitetului Executiv Naţional. Practic, acesta l-a acuzat că nu dă dovadă de neutralitate politică, aşa cum trebuie să facă un preşedinte.

Liderul PSD l-a ironizat pe preşedinte şi pentru faptul că într-un filmuleţ de pe pagina de Facebook a Consiliului European, şeful statului, spre deosebire de alţi lideri europeni, pare mai retras şi nu discută cu cei din jurul său.

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea s-a pronunţat si asupra subiectului aşa-zisei cereri a demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu fin fruntea SIE de către Klaus Iohannis. „Dacă există motive întemeiate pentru care cineva îi cere demisia, dar motive legate de activitatea instituţiei, a Serviciului, pentru care să i se ceară demisia, vom susţine“, a declarat Dragnea care imediat a sucit poziţionarea sa şi a PSD. „O acţiune de genul ăsta, fără să fie  motivată de cauze privind disfuncţionalitatea posibilă a Serviciului, nu ne pot determina pe noi să susţinem aşa ceva”, a completat Dragnea, care a astfel a avertizat că în cazul unor disensiuni între Iohannis şi Ungureanu, nu i-ar ţine parte, pentru moment, preşedintelui. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite