Limuzinele de protocol ale Parlamentului bagă râcă între aleşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonardo Badea, preşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor. FOTO Inquam Photos
Leonardo Badea, preşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor. FOTO Inquam Photos

Deputaţii din Comisia de buget s-au certat pentru banii pe care instituţia îi va folosi ca să cumpere trei maşini de lux în valoare de aproximativ 120.000 de euro fiecare, investiţie care, până la urmă, a primit aviz pozitiv de la această strucură parlamentară.

Majoritatea formată din PSD şi ALDE consideră că această investiţie este obligatorie pentru asigurarea protecţiei participanţilor la Adunarea Parlamentară a NATO, din această toamnă, în timp  ce Opoziţia, prin vocile deputaţilor liberali şi cei din USR, spune că sunt prea mulţi bani şi vrea să ştie cine va folosi maşinile după ce evenimentul se încheie. „Înţeleg că se cumpără trei maşini care au fost numite în presă mega-limuzine de 450 de cai-putere, pentru trei zile, când acestea ar putea fi închiriate, de exemplu. Adică e vorba de o risipă de fonduri publice“, a fost remarca deputatului USR Claudiu Năsui, care l-a nemulţumit pe preşedintele Comisiei de buget, Leonardo Badea. Acesta din urmă a cerut să fie respectat dreptul fiecăruia la opinie, cu toate că nu existase vreun atac la persoană.

Prestanţa şi securitatea delegaţilor

Pe de altă parte, Iulius Firczak, deputat de la minorităţi, a subliniat că oamenii cu un statut precum participanţii la Adunarea Parlamentară a NATO nu pot merge cu maşini închiriate, fiind invocat faptul că e o chestiune de prestanţă, precum şi de securitate. Mai în glumă, mai în serios, deputatul liberal Laurenţiu Leoreanu i-a spus preşedintelui comisiei că ar trebui adoptat şi un amendament în care se precizează ca una dintre maşini să rămână în dotarea comisiei lor după Adunarea Parlamentară a NATO.„Nu propunem aşa ceva! Respingem categoric un astfel de amendament“, a fost replica lui Badea.

Pentru evenimentul din toamnă se urmăreşte, de asemenea, şi cumpărarea a 19 maşini al căror preţ e de aproximativ 37.000 de euro bucata, folosite tot pentru transportul delegaţilor.

Până la urmă, propunerile de achiziţie au primit aviz pozitiv de la comisie, urmând să meargă la
Comisia juridică, apoi în plenul Camerei Deputaţilor, care e for decizional pentru această iniţiativă
legislativă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite