Politică

articolul anterior articolul urmator

Livache, trădat şi întristat. Muzică

6
6 Jul 2020 23:12:34
Ciprian Apetrei

Printre gratiile de la geam lumina se vedea din ce în ce mai stins. A fost o zi tare tristă. Livache îşi aprinde o ţigară şi printre gânduri i se strecoară un cântec vechi:

- Puştoaico, tu ai sânge de viperă ...

Câţi oameni l-au trădat. Vorba vine, oameni. Vipere, câini, nu erau nimic până nu le-a dat el funcţii. Şi ce le-a cerut la schimb? Să fie slugile lui. Ce era atât de greu? Pe unii chiar i-a îndrăgit. Păreau atât de supuşi. Dar toţi l-au trădat.

Mai ales ea. Profesoara. Auzi, parcă asta e meserie să trăieşti din ea. El a făcut-o parlamentar la Bruxelles. Şi ea, cum l-a trădat.

- Da, da, tu, tu, mi-ai rănit simţămintele ...

Parcă ar vrea să plângă. Sau să bea ceva. O ţuică de casă, curată, făcută de mâna omului. Dar nu poţi, aici. Cum să stea ditamai boierul la beci, când era în fruntea ţării?

Trebuia să mă însor, să fie toată presa acolo. Ce s-ar fi bucurat Codrin. Da, nu m-au trădat toţi. Mai sunt câţiva credincioşi. Tare puţini.

Acum nu mai poate merge nici la lucru. Se mai bucura acolo, mai dădea un ciocan, se mai gândea cum stau alţii pe scaunul lui. Şi cum se milogeau de el, cum erau supuşi şi linguşitori. Vipere, porci, câini.

Noroc că aia mică mă aşteaptă. Bine că i-am lăsat nişte bani să aibă să cumpere o casă, să nu rămână pe drumuri. Ă'lalt are porcii, are fotbalul. Măcar pe ei i-am aranjat.

Trece timpul şi mă întorc eu. Cum iese luna dintre nori, vine şi Liviu înapoi. Le arăt eu cine este şefu' ăla mare. Ce vipere. Mai ales ea. Ce i-am cerut? O foaie A4, scria pe ea Hai liberare, ordonanţă, ce trebuia acolo şi gata. Înainte de nuntă. S-au şi bucurat zgârciţii, parcă dădeau de la ei.

- Puştoaico, îţi spun adio şi te las.

Livache îşi aprinde altă ţigară. Mai bine rămâneam la serviceul auto, inginer cinstit. Dar aş fi fost sărac. Las' că nu a fost rău. Mă întorc eu.


Citiţi şi Conu Livache fata cu reactiuneaLivache numeşte noul Şef de la Guvern 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Adrian Foangǎ
6.07.2020, 23:17:40

Politic, e terminat Livache, nu-l mai lasa ai lui la ciolan. Altfel, e aranjat pe viata.

+4 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.07.2020, 12:43:35

Marionetei Iohannis trebuie sa-i ”elimine”..oponetii mafia neosecuristica din parchete si tribunale, ca el. saracul ”cap de neamț”..mioritic, nu-i in stare de-o confruntare directa nici macat cu Viorica Dancila, cea pe care propaganda iohannist-neosecuritica n-o mai scoatea din ”proasta”, dar care , in realitate, l-ar fi facut ”muci” intr-o confruntare televizata pe cititorul de fituici Klaus Iohannis..!:))

-5 (5 voturi)
Vatasel
7.07.2020, 00:55:17

Trebuie totusi mentionat ca martora principala care a depus marturie mincinoasa a intrat cu masina intr-un cap de pod . Deci chiar daca oamenii sunt tradatori uite cum vine judecata corecta ! Cand nu te astepti ! De aia poate ar trebui gandit de mai multe ori inainte de a te bucura ca Visinescu !

-2 (2 voturi)
Paiangan Cezar
7.07.2020, 10:12:16

Buna asta, am ras.

herr v.6.01
7.07.2020, 11:29:22

"Da, ma intorc eu" Poate pe partea ailalta.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)