Liviu Avram, despre consultările de la Cotroceni: Semnalul e clar. Dragnea & Co nu vor să lase nimic din ceea ce au apucat deja să pună în sarsanale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Avram. FOTO Eduard Enea
Liviu Avram. FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Liviu Avram a scris, pe pagina sa de Facebook, faptul că „reforma“ făcută de PSD şi ALDE pe domeniul Justiţiei nu are legitimitate, deoarece în campania din 2016 nu au discutat această temă. Mai mult, Avram consideră că echipa aleasă de Liviu Dragnea pentru consultările de la Palatu Cotroceni e un semnal.

„Negocierile de azi de la Cotroceni ar trebui să aibă ca bază de pornire următoarea situaţie riguros exactă factual: „reforma” pe care PSD-ALDE se chinuie de doi ani s-o facă în Justiţie are zero legitimitate politică, atâta vreme cât n-au spus absolut nimic despre intenţiile lor în campania electorală de dinaintea alegerilor.

 Iar ţinta care trebuie urmărită în negocieri este răspunsul la următoarea întrebare: cum obţinem legitimitatea politică pentru ceea ce vrem să facem în Justiţie? Adică: cum verificăm suportul public pentru schimbări atât de ample şi de dramatice într-un domeniu care afectează viaţa fiecărui cetăţean?“, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Jurnalistul foloseşte şi o explicaţie simplă pentru a prezenta problema. „Orice altă abordare este echivalentă cu situaţia în care prinzi hoţul în casă, vezi că şi-a pus în sarsanale toate bunurile tale şi începi să negociezi cu el ca să-ţi lase măcar jumătate din ele. Iar componenţa delegaţiei PSD este de toată splendoarea: Dragnea, Nicolicea, Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Robert Cazanciuc. Cu excepţia ultimului, avem de fapt nucleul dur al Comisiei Iordache (da, îl includ şi pe Dragnea), adică exact cei care au nenorocit legile justiţiei şi codurile penale. Semnalul e cât se poate de clar: Dragnea&Co nu vor să lase nimic din ceea ce au apucat deja să pună în sarsanale“, a mai scris Avram. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite