Politică

articolul anterior articolul urmator

Liviu Avram, după temele anunţate de Iohannis pentru referendum: Mă simt înşelat. După doi ani de reflecţie, asta e tot ce a putut să scoată preşedintele?

48
4 Apr 2019 14:53:56
Autor: Sebastian Zachmann
Liviu Avram
Liviu Avram

Jurnalistul Liviu Avram critică temele anunţate de preşedintele Klaus Iohannis pentru referendumului pe Justiţie.

„Mă simt înşelat. După doi ani de reflecţie, asta e tot ce a putut să scoată preşedintele?“, susţine Liviu Avram, care a explicat temele anunţate de preşedinte:

„1. Fără amnistie şi graţiere: inutilă. Nimeni nu mai vorbeşte de aşa ceva de un an şi jumătate. Sunt mijloace mai subtile de a-i scăpa pe ticăloşi, cum ar fi reducerea pedepselor şi a termenelor de prescripţie.

2. Fără ordonanţe de urgenţă în zona infracţiunilor şi pedepselor: insuficientă. Şi dacă porcăriile în această zonă se fac nu prin OUG, ci prin lege, în Parlament, nouă la ce ne foloseşte chestia asta? Aici ai lăsat o portiţă pentru care pesediştii ar trebui să te pupe pe frunte.

3. Posibilitatea ca şi alte instituţii să atace OUG la Curtea Constituţională: iluzorie. Asta cere o modificare legislativă, pe care Parlamentul nu este obligat să o facă, întrucât referendumul este consultativ“, a scris Liviu Avram pe Facebook. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

48 Comentarii

tampa_killer
4.04.2019, 15:00:15

ciracii lui Coldea sar la beregata presedintelui!

-5 (9 voturi)
Amar
4.04.2019, 15:16:37

Domnule Liviu Avram, pare foarte logic ce spuneti dv. dar sa stiti ca am fi apreciat pozitiv daca ne spuneati si cum ar trebui sa sune, (in opinia dv.) intrebarile perfecte, ermetice, ce nu lasa loc/portita de iesire in niciun fel pentru sobolanii rozalii.

+8 (14 voturi)
Lucifer
4.04.2019, 15:01:16

Nici ăstuia nu-i place nimic! Întrebările sunt corecte şi bine alese, ocolind aspectele constituţionale.

-2 (6 voturi)
_wakki m
4.04.2019, 15:11:20

1. Nu e deloc inutilă. Să nu vă închipuiți cumva că au renunțat și la asta. 2. Parlamentul, prin legi, trebuie să aibă posibilitatea să facă și asta. Dacă parlamentul a ajuns să se reducă la ciordache și nicăcălicea și folosește dreptul de a legifera ca să facă porcării, e vina boborului în primul rând. Are ce merită boborul. 3. Așa, toate sunt consultative. Bineînțeles că parlamentul ăsta nu o va face pentru că este dominat de javre penale, dar la CCR este o problemă pe termen lung și ea trebuie avută în vedere spre rezolvare. Bravo, herr prezidente !

+2 (6 voturi)
dorin valeriu domuta
4.04.2019, 15:14:20

Aveti vre-o idee mai buna ?Poate-l ajutati pe Presedinte ca PNL si Consilierii sunt - nu de az/de ieri - in pana de idei...

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (48)

Modifică Setările