Liviu Dragnea, în faza ameninţărilor, inclusiv cu o nouă OUG 13. Îşi pierde luciditatea şi judecata limpede

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Dragnea începe să-l lase inteligenţa, din cauza apropierii termenului la care ar putea fi condamnat. În interviul de duminică seara a ameninţat pe toată lumea, după modelul său preferat, Kim Jong-un. Nu i-au ieşit nici modificările la legile justiţiei, nici la Codurile Penale, nici la legile securităţii. Chiar şi mitingul de sâmbătă a fost un eşec lamentabil. Frica îi schimbă starea psihică, îl face agresiv şi ameninţător.

Situaţia este extrem de gravă dată fiind poziţia pe care o are în conducerea statului român, în subordonarea guvernului României. Ca să-şi justifice demolarea statului de drept, Dragnea fabulează în continuare pe tema statului paralel, concept pe care ex-premierul Tudose declara că nu-l înţelege. Lui Dragnea îi rămâne doar calea mitingurilor, si promite un alt miting  uriaş, într-o altă locaţie.

Dragnea ameninţă cu reducerea fondurilor alocate instituţiilor de forţă, de fapt un atentat la siguranţa naţională

Iată declaraţia sa: „Niciun guvern normal la cap nu mai poate aloca sume mai mari, în condiţiile în care aflăm că s-au făcut înregistrări mai mari ca în SUA, care este ţinta numărul 1 a terorismului mondial”.

Problema este că guvernul nu judecă cu propriul cap, ci cu capul lui Dragnea, care ia de bune informaţiile furnizate de un alt cercetat penal, fost ofiţer al SRI, Daniel Dragomir. Deşi contrazis de SRI, acesta a afirmat că în România sunt ascultaţi 6 milioane de cetăţeni,  iar o zi de filaj costă 6.000 de euro. Nu prezintă dovezi pentru susţinerea afirmaţiilor, doar vorbe, pe care Dragnea le ia drept literă de evanghelie. Nu conteaza că  bunul simţ îţi spune că nu există în România logistica necesară pentru asemenea operaţii, care nici nu-şi au rostul. Doar nu avem 6 milioane de terorişti sau corupţi.

Se apropie rectificarea bugetară din iulie şi,  cum tot nu are guvernul bani, le-a dat Dragnea soluţia: luaţi de la DNA, SRI, ICCJ, preşedinţie şi Parchetul General. O ameninţare care dacă ar fi pusă în practică ar constituti un atentat la siguranţa naţională, sancţionat de lege. În plus, finanţarea instituţiilor de forţă s-a decis şi se decide în CSAT, prin consens. Va trece Dragnea peste deciziile CSAT? Dacă o va face, afectează grav siguranţa naţională şi cooperarea internaţională a serviciilor secrete româneşti cu partenerii din NATO.

Dragnea ameninţă cu o nouă OUG 13

Se pare că nu a învăţat nimic din evenimentele care au urmat emiterii OUG 13 în iarna anului trecut. Liderul PSD a declarat că varianta de a adopta prin ordonanţă de urgenţă modificările preconizate la codurile din justiţie este una pertinentă, având în vedere că mai multe legi importante din programul de guvernare aprobate în Parlament au fost întârziate de partidele de opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis prin atacarea repetată la CCR.

Dragnea ameninţă UE şi NATO

Iată declaraţia: „după Revoluţie, NATO, UE au spus că ne învaţă democraţia. Ar trebui să-şi asume cu toţii această responsabilitate, pentru că parţial au finanţat şi susţinut public acest stat paralel. Ar trebui să-şi asume asta”.

Colaborarea dintre serviciile secrete în Cadrul NATO, inclusiv sprijin cu tehnică şi logistică, devine în mintea lui Dragnea „finanţarea statului paralel”. Dragnea distruge toată politica externă a României din ultimii 15 ani.

Dragnea îl ameninţă pe preşedintele Iohannis

Klaus Iohannis este unul dintre beneficiarii acestui sistem, prin uneltele pe care le are: şefii parchetelor, Pahontu, care este unul din liderii importanţi din acest sistem. Am spus că suntem hotărâţi să mergem până la capăt. Eu nu sunt prezicător şi nu ştiu ce va face preşedintele Iohannis. Dacă va face greşeala fatală să nu aplice o decizie a CCR, această încălcare nu ne va lăsa indiferenţi. Nu putem să stăm cu mâinile în sân. Vom utiliza tot ce avem la dispoziţie, civic, legal, constituţional. - Se poate ajunge la suspendare?:  Se poate ajunge la orice. - Dacă domnul preşedinte încalcă Constituţia, acţionăm, indiferent de costuri”.

Concluzia este că acum, părăsit de raţionalitate, Dragnea va arunca România în aer doar ca să-şi salveze pielea şi îl va suspenda pe preşedintele Iohannis.

Tăriceanu vine şi el cu precizarea: „preşedintele ţării nu trebuie să aibă un rol în funcţionarea serviciilor de informaţii”.

Dragnea ameninţă procurorii

„Sper să nu fie niciun procuror care să rişte atât de mult ca să dea curs la această demenţă (sesizarea împotriva premierului Dăncilă). Foarte mulţi procurori riscă să plătească greu. Frică pe care o au îi face să nu-şi mai ia nicio măsură de siguranţă”.

El a adăugat "Da, au de plătit, pentru că sunt prevederi în Codul Penal care nu au fost aplicate. Sunt destui în diverse parchete care de abia aşteaptă să vorbească şi să spună. Una peste alta, este comanda de la Iohannis, fără niciun fel de dubiu. Vor guvernul jos. Sigur, ca un efect secundar, să nu ducem la capăt ceea ce am început. Nu au nicio şansă".

Dragnea ameninţă manifestanţii #rezist

Ăştia s-au organizat în felul ăsta, puşi de cine îi finanţează. Până la urmă va ieşi adevărul la iveală, cine îi plăteşte, de ce îi plăteşte. Trebuie să mai fac o precizare: a fost un miting organizat legal. Ei de fapt acţionează pentru a susţine un stat poliţienesc, un sistem de poliţie politică”.

Concluzii

Liviu Dragnea a devenit extrem de periculos, încolţit fiind de pronunţarea în dosarul „Bombonica”. Este conştient de faptul că promisiunea făcută baronilor că îi va scăpa de justiţie rămâne vorbă în vânt, dacă nici el nu reuşeşte să scape. Şi atunci dispare motivul pentru care baronii l-au propulsat în conducerea partidului. În acel moment, Dragnea nu mai este util partidului şi va fi aruncat afară ca o măsea stricată. Întrebarea este cât rău poate face ţării din poziţia de conducere pe care o deţine, inclusiv aceea de „patron” al guvernului, pentru a-şi salva pielea şi funcţia.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite