Politică

articolul anterior articolul urmator

Liviu Dragnea cere eliberarea sa, motivând că este deţinut ”ilegal” din octombrie 2019

12
7 Jan 2020 10:14:28
Autor: Calin Mihai
Liviu Dragnea reclamă ilegalitatea regimului în care se află.
Liviu Dragnea reclamă ilegalitatea regimului în care se află.

Liviu Dragnea cerut eliberarea prin cereri la ICCJ şi Tribunalul Bucureşti motivând că nu mai poate rămâne în regim de detenţie după ce CCR a publicat decizia privind completurile de specialitate.

Avocaţii lui Dragnea au depus o cerere la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie în care se arată că fostul lider PSD formulează contestaţie la executare.

„Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă la ICCJ şi consultată de Mediafax.

„Contestatorul (...) nu exercită vreo cale (ordinară sau extraordinară) de atac împotriva hotărârii definitive de condamnare, nu pune în discuţie temeinica şi/sau legalitatea sau autoritatea de lucru judecat ale hotărârii penale definitive de condamnare, ci solicită exclusiv eliberarea sa imediată, ca urmare a publicării oficiale a deciziei CCR care constituie o impiedicare la executare”, mai spune cererea.

Decizia CCR a fost publicată în Monitorul Oficial pe 10 octombrie 2019.

Tot luni, avocaţii lui Dragnea au depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de habeas corpus (recurs în drept prin care o persoană poate raporta o arestare ilegală sau o detenţie ilegală în instanţă), prin care fostul lider PSD solicită instanţei să constate caracterul nelegal al stării de privare de libertate începând cu data de 10.10.2019 şi să dispună punerea lui „de îndată în libertate”, conform digi24.ro.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Sorin Constantin
7.01.2020, 10:47:33

Sărmanul Dragnea, a ajuns la ,,întristare" ar trebui să declare că el este nostalgic și dornic să redevină socialistă România, iar el să facă pedeapsa la locul de muncă, adică la Camera Deputaților, la șefia PSD, să aibă acces la păsărica celei mai recente concubine...Dacă ar fi la locul de muncă ar putea să înlocuiască actuala concubină cu alta, mai mare susținătoare a PSD.

+6 (6 voturi)
cocor
7.01.2020, 10:59:20

Nu inteleg de ce se agita Dragnea, vor mai veni alte dosare...mult mai grele . Singura explicatie ar fi ca vrea sa fuga din tara. Cat despre Irinuca...sa fie linistit...a iesit Borcea . Asta este foarte priceput in a alina suferintele tinerelelor in asteptare , cu pofte financiare peste medie

+8 (8 voturi)
Sorin Constantin
7.01.2020, 11:06:03

@ cocor..., doar pușcăriașii apreciază la adevărata valoare libertatea, iar daddy Dragnea cînd avea putere putea ,,convinge" tinerele PSD-iste că este foarte bine pe lîngă el, prin așternuturi, etc...

+3 (3 voturi)
Bibi Loi
7.01.2020, 11:10:09

Dupa mintea golanilor din partide, in Romania Justitia este ilegala, cand ii atinge.

+7 (7 voturi)
Ciprian Ch
7.01.2020, 11:13:39

mwai mai daddy draganea, nu-ti prieste aierul (sa-l citez si pe TuDorel) de la mititica. Ai si tu cateva luni. Mai stai putin, asa ca friptura la macerat. Oricum stim ca esti un fel de zeu pe acolo. Dar stai acolo, ca stai bine.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările