Liviu Dragnea, la Congresul PES: Dreapta politică a distrus multe destine, uneori folosind instituţiile de forţă ale statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, liderul PSD. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Liviu Dragnea, liderul PSD. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ţinut un discurs la Congresul PES, acesta acuzând dreapta politică de faptul că a „distrus multe destine“ prin politicile de austreritate, dar şi „folosind instituţiile de forţă ale statului“.

„Suntem după 15 ani de dominaţie a dreptei. Dreapta din Europa a distrus multe valori, multe destine. A distrus încrederea în proiectul european“, a declarat Liviu Dragnea, la începutul discursului susţinut la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni. 

De asemenea, liderul PSD a luat măsuri împotriva cetăţenilor prin.„instrumentul politicii de austreritate, prin manipulare, iar uneori folosind instituţiile de forţă ale statului“.  „Trebuie să ieşim la ofensivă împreună!“, a fost îndemnul lui Dragnea.  

Liderul PSD le-a prezentat socialiştilor europeni faptul că în guvernarea PSD au crescut salariile, pensiile şi că ar fi fost micşorate taxele pentru oamenii de afaceri, cu toate că în prezent există scandalul generat de OUG 114 privind „taxa pe lăcomie“ şi modul cum sunt impozitate mai multe tipuri de companii. 

„Noi am arătat că un guvern social-democrat poate micşora taxele, poate creşte salariile şi pensiile. Nu a fost uşor şi nu va fi. Miza pentru alegeri e uriaşă. Vorbim de viitorul nostru. Împreună cu partidele trebuie să restabilim încrederea“, a completat Dragnea. 

Nu n ultimul rând, Liviu Dragnea a subliniat că stat de vorbă cu mai mulţi lideri socialişti, inclusiv cu Frans Timmermans, despre o mai bună cooperare. „Azi am discutat cu Serghei (n.r. - Serghei Stanişev, liderul PES), cu Frans (n.r- Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi candidatul PES pentru şefia Comisiei Europene), cu Udo (n.r. - Udo Bullman - liderul socialiştilor din Parlamentul European) şi am propus soluţii pentru o comunicar emai bună. Din partea mea e toată deschiderea“, a conchis preşedintele PSD.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite