Se întoarce Coposu în mormânt. PNŢCD a făcut alianţă cu PSD pentru alegerile europarlamentare. Pavelescu: Iohannis a îndemnat populaţia la revoltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi seara, într-o conferinţă de presă, că partidul său va face alianţă la alegerile europarlamentare cu PNŢCD şi cu Partidul Ecologist Român (PER). Şeful social-democraţilor nu a ratat şansa de a-l ataca pe şeful statului, spunând că Iohannis le-a transmis aseară magistraţilor că „legile Justiţiei sunt făcute pentru Liviu Dragnea”.

UPDATE Liviu Dragnea: Aseară, preşedintele Iohannis a arătat încă o dată că instituţiile din Justiţie le consideră a fi în subordinea sa. Al doilea lucru grav este că la acea întâlnire mi-a pronunţat numele, în mod direct. A spus că legile Justiţiei sunt făcute pentru mine, pentru a scăpa Dragnea de puşărie. Astea sunt cuvintele preşedintelui spuse în faţa preşedintei Înaltei Curţi şi a magistraţilor. Din fericire, majoritatea celor prezenţi acolo au respins acest tip de manifestare. Sunt din ce în ce mai mulţi magistraţi care îşi apără independenţa.

Ce să discute preşedinta CSM despre referendum cu preşedintele Iohannis? Referendumul este un truc politic.

Mesajul a fost foarte clar transmis către Înalta Curte. Nu am încredere că va fi un proces corect.

Cărui pesedist îi e frică de referendum? Nu are de ce să ne fie frică. Nu permite legea să facem secţii diferite de vot. Lui trebuie să-i fie frică de referendum şi de întrebările care vor fi puse pe lângă referendum. PSD nu-şi face o strategie legată de referendum. PSD vrea să continue programul de guvernare. Al doilea obiectiv: o campanie foarte bine organizată pentru alegerile europarlamentare

Reporter: Mai mulţi PSD-işti, printre care Cătălin Rădulescu şi Mircea Drăghici, au spus că vor fi secţii diferite.

Dragnea: Copiii spun lucruri trăznite. Sigur nu se va modifica legea referendumului prin OUG.

Sunt colegii dumneavoastră cei care au spus lucrurile acestea. 

Această ameninţare cu referendumul este o înşelătorie. O formă prin care preşedintele doreşte să manipuleze alegerile europarlamentare.

Va fi folosit la acest referendum sistemul electronic de monitorizare?

Habar nu am. 

O să fie pe ordinea de zi a Guvernului OUG privind codurile penale?

Nu ştiu. La întrebarea aceasta pot să răspund că nu cred, pentru că nu fac parte din Guvern,

Ştiţi cumva dacă Toader îşi doreşte să plece din funcţie?

Nu am văzut postările sale de pe Facebook. La ultima discuţie cu Toader nu am văzut intenţia sa de a demisiona. Referitor la Iohannis, discutăm despre un truc al unui om obsedat, speriat că va pierde alegerile şi va începe să dea socoteală pentru casele furate şi pentru dosarele închise. Aveţi impresia că guvernarea PSD-ALDE se gândeşte la ce prostii mai face Iohannis?

În PSD s-a vorbit cu ceva timp în urmă despre o plângere pentru înaltă trădare?

E aproape gata plângerea penală. Eu ştiu că Iohannis vrea să fie suspendat, dar nu va fi. Iohannis trebuie să stea acolo până la capăt ca să vadă românii nimicul pe care l-a făcut. În afară de lene, vacanţe peste vacanţe şi golf nu a făcut nimic.

Aurelian Pavelescu: Iohannis a fost şeful câmpului tactic al SRI prin care s-a militarizat Justiţia. Cristian Terheş a fost recomandat de PNTC pe lista PSD. Este contribuţia noastră la aceea listă. Linia politică a PNTCD a fost anunţată cu un an în urmă, când PNŢCD a susţinut mitingul împotriva abuzurilor. PNŢCD este dator prin doctrina lui să apere democraţia înainte de toate. Ce sa întâmplat în ultimii ani de când e Iohannis preşedinte ne-a cutremurat pe toţi. O caracatiţă care a acaparat statul. Au fost puşi sub urmărire milioane de români. Preşedintele a instaurat un regim personal de mână forte. Preşedintele a îndemnat populaţia la revoltă, la nesupunere civică. 

***

Rodica Coposu (85 de ani), sora lui Corneliu Coposu, fost preşedinte al Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat în perioada 1990-1995, a criticat, într-o declaraţie pentru „Adevărul“, decizia liderului de azi al PNŢCD, Aurelian Pavelescu, de a face alianţă la alegerile europarlamentare cu partidul condus de Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va declanşa referendumul pe Justiţie concomitent cu alegerile europarlamentare, în data de 26 mai. „Este ilegitimă emiterea unei ordonanţe de urgenţă pe tema Justiţiei înainte ca voinţa poporului să fie exprimată la referendum“, a avertizat şeful statului, în contextul în care Guvernul Dăncilă se pregăteşte să modifice legislaţia penală prin OUG.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite