Politică

articolul anterior articolul urmator

Liviu Dragnea, despre plagiatul lui Ponta: Este o vânătoare politică. Ministrul Educaţiei a fost demis pentru că nu a vrut să participe la acest circ

26
5 Aug 2016 19:04:29
Autor: Sebastian Zachmann
Liviu Dragnea şi Victor Ponta sunt rivali în partid, dar au, totuşi, un rival comun: Dacian Cioloş
Liviu Dragnea şi Victor Ponta sunt rivali în partid, dar au, totuşi, un rival comun: Dacian Cioloş

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că decizia CNATDCU, conform căreia Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, este o ”vânătoare politică” la care şi-a adus contribuţia actualul Guvern tehnocrat, care ar fi creat special alte structuri pentru a demonstra plagiatul fostului premier.

Pentru a lovi în premierul Dacian Cioloş, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, trece de partea lui Victor Ponta, rivalul său din partid.  ”Eu nu cred în această poveste cu plagiatul în ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta. Au fost instituţii, comisii, care au spus, la un moment dat, că nu este plagiat. Brusc, după ce a venit guvernul tehnocrat, unul din obiectivele majore ale acestuia, pentru că a rezolvat cu agricultura, cu fondurile europene, cu dezvoltarea economică, a fost să constituie alte structuri care să demonstreze că Victor Ponta a plagiat. Ministrul Educaţiei a fost demis pentru că nu a vrut să participe la acest circ. Victor Ponta am înţeles că a contestat sau urmează să conteste în instanţă şi aşteptăm hotărârea magistraţilor. Eu cred că cea mai mare parte dintre români înţeleg că nu are nicio legătură cu analiza în sine a lucrării, ci este pur şi simplu o vânătoare politică”, a declarat Liviu Dragnea, la Vaslui, după şedinţa Comitetului Naţional Executiv a partidului, la care au participat toţi liderii de filiale judeţene, precum şi conducerea centrală a PSD.

În 30 iunie, CNATDCU a stabilit că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat şi a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier. Decizia a fost luată cu 34 de voturi “pentru” şi o abţinere, în prima şedinţă a noului Consiliu General al CNATDCU. Victor Ponta a contestat decizia în 15 iulie, astfel că lucrarea sa de doctorat a fost reanalizată la CNATDCU.

Fostul premier a rămas cu verdictul de plagiat, după ce contestaţia acestuia a fost respinsă, miercuri, 27 iulie, de către Consiliului General al CNATDCU.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

mircea georgescu
5.08.2016, 19:25:24

Dragneo, tu nici sa plagiezi nu stii!

+9 (13 voturi)
Handicapat Mental
5.08.2016, 20:15:23

Cand da Domnul sa scapam de hienele astea postcomuniste. Suntem bletemati cu acesti impostori PSD isti Un condamnat si un hot fac legea iin Romania! Vai de pulpa noastra!

+9 (15 voturi)
Popa Pius
5.08.2016, 21:03:39

Nu e nici o vinatoare politica. E o vinatoare normala, de hoti. La care Curaj nu a avut curaj sa participe.

+10 (14 voturi)
Jimi Hendrixrock
5.08.2016, 21:21:46

Da!!!! si eu am vazut un omulet verde coborand dintr-o farfurie zburatoare, si chiar va rog sa ma credeti chiar daca sunt 34 de grade afara.

+4 (8 voturi)
Korakas Niko
5.08.2016, 23:02:56

Atunci poate sa-l recomande pe plagiatorul Viorel ca avocatul apararii în toate procesele cu inculpatii din propriul partid . S-ar rezolva minunat partidul penalilor PSD .

+12 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările