Liviu Dragnea: L-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade. E un început de lovitură de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat duminică seară că preşedintele Klaus Iohannis s-a situat în afara legii participând la protestul din Capitală privind proiectele de ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codului Penal. El a transmis că l-a „găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade” şi că acesta este „un început de lovitură de stat”.

Dragnea a spus că Iohannis s-a situat în afara legii şi nu-i va permite să răstoarne ordinea constituţională.

„M-am întors de la instalarea preşedintelui Americii şi l-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Preşedintele PSD a scris că Iohannis s-a situat în afara legii şi mişcarea din această seară este un început de lovitură de stat.

„Preşedintele ţării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale şi cerând aberaţii constituţionale: retragerea unor ordonanţe, mai ales a unora care nu au fost date. E un început de lovitură de stat”. 

Dragnea l-a comparat pe Iohannis cu fostul preşedinte Traian Băsescu: „De fapt, preşedintele Iohannis vrea, aşa cum a vrut şi fostul preşedinte Băsescu, să pună în cătuşe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituţii fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese”.

”Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în ţara lor, fără teama că sunt ascultaţi, urmăriţi, hăituiţi, şantajaţi şi nedreptăţiţi. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susţin acţiunile împotriva corupţiei, dar împotriva adevăratei corupţii”, a completat preşedintele PSD.

El a mai spus că a solicitat, în această seară, Ministrului de Interne să retragă jandarmii din faţa sediului PSD, deoarece consideră că PSD n-are motive să fie apărat. „PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare şi de suportul popular”, a precizat Dragnea.

Acesta i-a asigurat pe români că nu va mai „permite preşedintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituţională, să uzurpe calităţi oficiale intrând abuziv în şedinţele de guvern sau să incite la dezordine socială şi violenţă”.

„Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al preşedintelui Iohannis, viaţa românilor are nevoie de bunăstare şi siguranţă”, a conchis Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a ieşit, duminică seară, în stradă, în Capitală, alăturându-se celor peste 20.000 de protestatari care manifestau faţă de proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite