Liviu Dragnea: „Migraţia democrat-liberalilor în PNL poate reprezenta un risc pentru USL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul
Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminică seara, la un post de televiziune, că unitatea USL ar putea fi pusă în pericol dacă în PNL se vor înmulţi tranferurile de la PDL, menite să ducă la o apropriere a celor două formaţiuni. Secretarul general al social-democraţilor a mai spus că PSD a luat decizia de a nu accepta migraţia politică.


„Nu cred că putem vorbi de o migraţie a pedeliştilor în PNL, dar eu vă pot spune foarte sincer, eu nu sunt foarte fericit sau n-aş fi foarte fericit dacă aceste intrări în PNL din partea PDL s-ar înmulţi, pentru că poate să reprezinte un risc pentru USL. Într-un judeţ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă şi cu PNL şi cu PSD şi de a doua zi să intre în USL e o problemă şi dacă aceste cazuri se înmulţesc începem să avem probleme în judeţe şi atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din judeţe“, a declarat Dragnea într-o emisiune la RTV. Dragnea a amintit că a vorbit cu Adrian Duicu, preşedintele PSD Mehedinţi, care era foarte nervos după intrarea lui Mihai Stănişoară în PNL.

 „E bine să ne gândim foarte serios când facem aşa ceva să ne gândim la unitatea USL că acesta a fost principalul argument pentru care oamenii ne-au dat acel vot zdrobitor“, a mai spus Dragnea.

În opinia vicepremierului, o eventuală decizie a PNL de a intra în Partidul Popular European (PPE) va însemna o apropriere de PDL, ceea ce pentru PSD va fi foarte greu de acceptat. "Noi vom fi într-o poziţie foarte delicată, pentru că o apropriere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL“, a mai afirmat vicepremierul.  

Liviu Dragnea a mai spus că PSD a luat decizia ca „deocamdată“ să nu accepte reprezentanţi ai PDL în partid.

„Dacă am fi dat şi noi drumul în partid să se facă racolări de la PDL, era posibil ca la congresul pe de acum din martie să nu mai aibă participanţi (...) vin peste tot, şi la nivel de comune şi oraşe şi judeţe“, a mai susţinut social-democratul.

Săptămâna trecută, Mihai Stănişoară a trecut în tabăra liberalilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite