Liviu Dragnea: Nu cred că MCV va fi ridicat vreodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PSD, Liviu Dragnea. FOTO Mediafax
Liderul PSD, Liviu Dragnea. FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, joi seară, raportul Comisiei Europene în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi a afirmat că nu crede că acest mecanism va fi ridicat în următorii ani.

„Credeţi că se va ridica vreodată raportul MCV, sincer? Eu nu cred că se va ridica vreodată, în perioada contemporană. Despre legile Justiţiei la ce se referă? Care sunt marile îngrijorări? Ca să nu-i luăm jucăria lui Klaus Iohannis şi cu Inspecţia Judiciară. Numirile vor rămâne, în continuare, la preşedinte, Inspecţia Judiciară va fi autonomă“, a declarat Liviu Dragnea, aflat la Băile Herculane pentru şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

Comisia Europeană invită România să îndeplinească toate recomandările şi anunţă că, spre sfârşitul lui 2018, va publica un nou raport de evaluare, se arată la finalul documentului făcut public miercuri, care insistă asupra necesităţii consultării Comisiei de la Veneţia în cazul numirii procurorilor şefi, remarcă faptul că în trei cazuri recente a fost respinsă cererea de ridicare a imunităţii unor parlamentari şi consemnează că deşi Parlamentul a adoptat un cod de conduită, acesta nu face trimitere specifică la independeţa sistemului judiciar. De asemena, raportul avertizează că în cazul unor presiuni cu efecte negative asupra luptei anticorpupţie, CE şi-ar putea reevalua concluziile. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite