Liviu Dragnea: „Nu o să spun nici că mă interesează, nici că nu mă interesează funcţia de premier”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea nu a clarificat dacă doreşte funcţia de premier la alegerile parlamentare de anul viitor FOTO Eduard Enea
Liviu Dragnea nu a clarificat dacă doreşte funcţia de premier la alegerile parlamentare de anul viitor FOTO Eduard Enea

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri seară, că obiectivul său este câştigarea alegerilor locale şi parlamentare de PSD, însă, nu a exclus ca, după scrutinul din 2016, să fie interesat şi de funcţia de premier.

"Obiectivul meu pentru anul 2016, unul dintre obiective, este pregătirea partidului pentru cele două scrutine importante alegerile locale şi alegerile parlamentare", a declarat, la Antena 3, Liviu Dragnea, întrebat dacă odată ce va ajunge preşedintele PSD va viza şi funcţia de premier.

La insistenţele moderatorului privind interesul său pentru ocuparea funcţiei de premier, din 2016 încolo, Dragnea a spus: "Nu ştiu, să ajungem acolo. Nu o să spun că mă interesează, nici nu o să spun că nu mă interesează. Calculul meu este PSD".

Dragnea a mai afirmat că un astfel de calcul ar fi abordare greşită, adăugând că important este ca PSD să câştige alegerile locale şi parlamentare din anul 2016.

"Cred că ar fi o abordare greşită să îmi fac eu calcule pentru 2017 sau 2018. Cel mai important este ca la finalul anului viitor să fim partidul câştigător al alegerilor, după care se pot face foarte multe calcule. Până atunci, niciun calcul", a mai comentat preşedintele interimar al PSD şi unic candidat la şefia partidului.

 

Cu privire la amânarea apelului în dosarul său, preşedintele interimar al PSD a declarat că că în politică nu trebuie să îţi faci planul în funcţie de ce se va întâmpla în justiţie, adăugând că orice este posibil, pentru că "orice nebun" poate să depună un denunţ.

"Justiţia are cursul ei şi parcursul ei. Politica şi PSD au cursul lor. Nu trebuie să fie interferenţe", a declarat Dragnea, la Antena 3, întrebat dacă îl încurcă sau îl ajută că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis amânarea cu două luni a apelului în Dosarul Fraudării Referendumului din 2012, în care a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare.

Liviu Dragnea a mai spus că nu ţine cont de această amânare, adăugând că în partid nu trebuie să îţi faci planul în funcţie de ce se va întâmpla în justiţie.

"Nu iau în seamă. Eu nu cred că trebuie să îţi faci planul în partid în funcţie de ce se va întâmpla în justiţie", a spus Dragnea.

Pe de altă parte, social-democratul nu a exclus ipoteza de a se confrunta cu noi acuzaţii, pentru că "orice nebun" poate depune denunţ.

"Mare minune să nu apară vreun nebun care să îmi facă şi mie un denunţ. Supărarea este foarte mare după ziua de ieri, după ce moţiunea de cenzură a picat. Orice este posibil. Orice nebun poate să vină să facă un denunţ pus de nu ştiu cine, dar procurorii vor cerceta, vor verifică", a comentat liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite