Liviu Dragnea: OUG 13 este abrogată. Am înţeles că se mai caută încă un pretext de enervare. Nu vi se pare că discutăm despre nimic?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea susţine că OUG nr. 13 este abrogată, deci n-ar trebui să fie respinsă şi prin votul Parlamentului. Liderul PSD crede că toată discuţia pe tema OUG 13 ascunde, de fapt, un nou „pretext de enervare“. Cât despre relaţia cu premierul Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea spune că este foarte bună şi că nu se poate vorbi despre o ruptură în partid.

„OUG 13 este abrogată. Dacă cei din Comisia Juridică ajung la concluzia să o mai abrogăm încă o dată, o facem şi pe asta. Totuşi, nu vi se pare că discutăm despre nimic? Problema e că avem un vid legislativ care era acoperit de acea OUG 13. Pe acest vid legislativ, avem deja decizii ale instanţelor. Ne învârtim un jurul unei ordonanţe care este abrogată. Am înţeles că se mai caută încă un pretext de enervare, nu există acest pretext“, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament. 

Întrebat dacă OUG nr. 13 ar putea suferi modificări în Parlament, astfel încât să conţină şi deciziile CCR, Liviu Dragnea a spus:  „Aici trebuie să se exprime cât de curând preşedinţii celor două comisii juridice şi viitorul ministru al Justiţiei“.

În acest context, întrebat dacă viitorul ministru al Justiţiei va fi propus de partid sau de premier, liderul PSD a răspuns: „Va fi o propunere a premierului, aşa funcţionează lucrurile. Am discutat cu premierul şi propunerea va veni de la dumnealui“.

Liderul PSD spune că nu există o ruptură între el şi premierul Sorin Grindeanu, aşa cum s-a vehiculat. „Este foarte bună, vorbim în fiecare zi. Marea ruptură din PSD nu există. Am ajuns la concluzia că de două ori pe săptămână trebuie să ieşim împreună să ne vadă lumea. Nu există această ruptură, de câte ori pe zi trebuie să mai spun asta?“, a insistat Dragnea. 

OUG 14, care abrogă ordonanţa de modificare a codurilor penale (OUG nr. 13), a fost aprobată, marţi, în unanimitate de Senat. Înainte de vot, senatorii PNL şi cei ai USR au solicitat, luni, în plen, dezbaterea la pachet a ordonanţelor de urgenţă 13 şi 14, însă după mai multe discuţii şi o pauză de consultări solicitarea opoziţiei a fost respinsă.

În cadrul şedinţei de marţi a comisiei juridice, senatorii PNL şi cei ai USR au propus şi respingerea OUG 13, la pachet cu aprobarea OUG 14.  „E important să le discutăm împreună, existând un risc destul de mare să dăm un semnal prost dacă am discuta azi exclusiv OUG 14. Există o temere reală că, adoptându-se exclusiv OUG 14, creem sau lăsăm o breşă pentru a putea fi activate ulterior dispoziţiile OUG 13”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu. Preşedintele comisiei juridice, social-democratul Şerban Nicolae, s-a opus însă discutării OUG 13 la pachet cu OUG 14,.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite