Liviu Dragnea şi Viktor Orban vor avea o întâlnire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, că a primit invitaţia premierului ungar Viktor Orban, liderul Fidesz, pentru a avea o întâlnire în calitate de preşedinţi de partid.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut, luni, o întâlnire cu ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto. „Am avut o întâlnire bună. Am abordat câteva teme extrem de importante şi pentru România, şi pentru Ungaria. Sunt câteva proiecte de infrastructură mare - o legătură între Bucureşti şi Budapesta pe calea ferată şi vorbim de cale ferată de mare viteză. De asemenea, o discuţie despre posibilitatea ca în viitorul foarte apropiat România să poată deveni un furnizor de gaze naturale pentru Ungaria. Am discutat de asemenea despre Fundaţia Gojdu şi i-am spus domnului ministru că cred că putem aveam suficientă înţelepciune ambele părţi să începem o discuţie serioasă şi fără patimă despre moştenirea Gojdu, şi nu a respins ideea”, a declarat, marţi, Liviu Dragnea.

El a precizat că au discutat despre câteva puncte de trecere a frontierei, pentru care se dăduse acordul anul trecut şi sunt întârziate.

„A fost o discuţie foarte bună. De asemenea, mi-a transmis invitaţia premierului Orban, în calitate de preşedinte de partid, să ne vedem ca preşedinţi de partide şi i-am spus că o să-i transmit astăzi-mâine care ar fi câteva date posibile să aprofundăm temele de discuţie pe care le-am abordat ieri”, a mai declarat Dragnea.

Întrebat dacă, în acest context, PSD susţine proiectul UDMR pentru consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare pentru comunitatea maghiară din România, Liviu Dragnea a răspuns negativ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite