Liviu Iolu prezintă un document care-l contrazice pe Cîţu privind înfiinţarea grupului de lucru pentru verificarea raportării datelor privind COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Fostul purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloş şi membru în Consiliul Naţional al PLUS Liviu Iolu a prezentat, duminică seara, un document din 12 aprilie, de la cabinetul fostului secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan, care prevede constituirea grupului tehnic de lucru în vederea verificării modalităţii de raportare a datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-COV-2.

„Nu ştiu cine îl consiliază pe domnul Cîţu, dar îi îngroapă zilnic orice urmă de onorabilitate şi îl îndeamnă să mintă. Cîţu azi: Nu există grup de lucru pentru cercetarea a ce a zis domnul Voiculescu, i-am cerut lui Baciu să facă unul. Adevărul:", scrie Liviu Iolu, ataşând o fotografie a deciziei emise de Cabinetul secretarului de stat.

Documentul prezentat de Liviu Iolu pe Facebook se referă la o decizia a secretarului de stat - demis între timp - Andreea Moldovan de constituire a Grupului tehnic de lucru în vederea verificării modalităţii de raportare a datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-COV-2.

Documentul este datat 12 aprilie şi prevede, între altele, verificări privind raportarea datelor şi „modalitatea în care s-a asigurat un circuit unic, coordonat, coerent al datelor şi informaţiilor”, dar şi dacă s-a acordat şi modalitatea în care s-a acordat suport tehnic managerilor unităţilor sanitare şi directorilor DSP cu privire la corectitudinea datelor raportate în sistemul electronic centralizat al Ministerului Sănătăţii. De asemenea, sunt prevăzute verificări cu privire la raportarea deceselor COVID-19.

Din grupul tehnic făceau parte cinci persoane: Andreea Moldovan, Andrei Rogoz, Liana Gavriliu, Cristian Ofiţeru şi Sebastian-Andrei Stângu.

Premierul Florin Cîţu a declarat că a solicitat o informare privind grupul de lucru care ar exista la nivelul Ministerului Sănătăţii şi care ar cerceta raportarea deceselor din cauza COVID-19, însă a aflat că acest grup de lucru nu există.

„Secretarului de stat Baciu i-am cerut ieri, în urma informaţiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătăţii un grup de lucru, aşa cum a fost informaţia în presă, care se ocupă de aşa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Vom face un grup de lucru care să investigheze informaţia şi vom face toată procedura: grup de lucru care trebuie să vină cu nişte concluzii, concluzii care trebuie să fie prezentate în Guvern şi după aceea putem să discutăm", a declarat Florin Cîţu, duminică, după ce a fost întrebat dacă va trimite un control la Ministerul Sănătăţii în urma declaraţiilor fostului ministru al Sănătăţii potrivit cărora ar exista neconcordanţe între cele două platforme în care sunt înregistrate decesele COVID.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite