Liviu Negoiţă spune că PDL susţine referendumul anunţat de Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANRMAP: România riscă sancţiuni de zeci de milioane euro după neregulile la contractele lui Liviu Negoiţă

Prim-viceprşeintele PDL Liviu Negoiţă a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că PDL susţine iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui referendum pe tema Parlamentului unicameral, dar îşi exprimă "rezervele" că USL va respecta rezultatele unui nou referendum.

"Susţinem iniţiativa preşedintelui, dar ne exprimăm rezervele că actuala coaliţie, USL, va respecta rezultatul unui nou referendum pe această temă. Preşedintele îşi manifestă un drept constituţional insistând cu un nou referendum pe această temă în faţa unei coaliţii de guvernare care a demonstrat încălcarea principiilor statului de drept", a spus Liviu Negoiţă.

El a arătat că PDL insistă pentru respectarea referendumului din 2009. 

"PDL insistă pentru respectarea referendumului din 2009, referendum valid prin care poporul şi-a exprimat voinţa pentru un Parlament unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Nu avem nimic împotriva organizării unui nou referendum pe această temă, dar este de presupus că actuala coaliţie de guvernare, USL, nu va respecta rezultatul unui nou referendum, aşa cum nu îl respectă pe cel din 2009, ignorând statul de drept şi manifestând un total dispreţ faţă de voinţa poporului", a mai spus Negoiţă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite