Liviu Pleşoianu: Dragă Departament de Stat, te îndemn să pricepi un lucru: România nu e nici ţară de idioţi, nici colonia voastră!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu susţine, într-o postare pe Facebook, că mesajul transmis de către Departamentul de Stat al SUA, în care îndeamnă Parlamentul să renunţe la modificarea legilor Justiţiei, este „inept“. Pleşoianu îndeamnă, la rândul său, administraţia americană să priceapă că „România nu este colonie“.

„Dragă Departament de Stat,

Pentru că te adresezi Parlamentului României, îţi voi răspunde ca parlamentar al României. Înainte de toate, te informez că, în România, «Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării». Aşa scrie într-o carte mică, pe care noi o numim «Constituţie»... De asemenea, în aceeaşi carte mică mai scrie că România este „stat suveran şi independent”. Iar eu, ca parlamentar al acestei ţări, mă încăpăţânez să respect ce scrie în această carte mică. Indiferent cât de mult te-ar deranja pe tine asta...

Acum, ca să o luăm pe scurtătură, îţi spun direct ce cred despre comunicatul tău. Cred că, redactând acest comunicat de presă, nu poţi avea ca punct de plecare decât două premise: convingerea că poporul român este IDIOT sau convingerea că poporul român acceptă ca România să fie al 51-lea stat american. În sine, comunicatul transpiră atât de multă INEPŢIE încât îmi e pur şi simplu jenă că cineva a fost în stare să conceapă aşa ceva. Fără a aduce măcar o câtime de sfert de argument bazat pe ceva concret, ni se aruncă în ţărână nişte clişee, în speranţa că ne vom repezi precum curcanii, în ogradă, pentru a le culege de pe jos şi a ni le îndesa în guşă.

...Ei bine, dragă Departament de Stat, „I urge you” ( te îndemn - n.r) să pricepi un lucru: România nu e nici ţară de IDIOŢI, nici COLONIA voastră!

Liviu Pleşoianu,
Deputat al Parlamentului României - Stat SUVERAN şi INDEPENDENT“, a scris Pleşoianu pe Facebook. 

Departamentul de Stat al SUA îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi îndeamnă Parlamentul să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite