Liviu Dragnea la mare ananghie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tentativele de disidenţă din partid cu care se confruntă de la începutul lunii ianuarie dl. Liviu Dragnea par o furtună într-un pahar cu apă prin comparaţie cu adevăratele spaime ce îi aduc fiori pe şira spinării şi nopţi nedormite celui care după 11 decembrie 2016 s-a considerat, cel puţin o vreme, stăpânul absolut al României.

Dl. Dragnea se teme mai mult decât s-ar putea crede de surprizele din ce în ce mai neplăcute pe care i le-ar putea rezerva viitoarele lui întâlniri cu reprezentanţii justiţiei. Aşa se explică graba cu care şeful PSD le-a ordonat celor pe care îi consideră servii săi şi pe care i-a aşezat asemenea unor pioni pe o tablă de şah în fantomaticul guvern al României să adopte la căderea nopţii celebra Ordonanţă 13. Numai că, ce să-i faci?, ghinion!, populaţia României nu s-a lăsat păcălită şi nici cumpărată de suta de lei în plus făgăduită de alianţa PSD-ALDE. Care, după cum arată indicatorii economici din primele două luni ai guvernării pe care se face că ar exercita-o dl. Sorin Grindeanu, va fi din ce în ce mai greu să fie plătită. Drept pentru care ţara se împrumută la dobânzi din ce în ce mai mari.

Marile manifestaţii de protest ce au cuprins încă din noaptea cu pricina întreg teritoriul României, contracarate caraghios, în cel mai curat stil bolşevic de activul de partid al PSD, au fost doar primele semne că 2017 nu va fi un an tocmai bun pentru dl. Dragnea.

De câteva zile încoace, baronul de Teleorman este prins în corzi de dezvăluirile făcute de o investigaţie de amploare marca Rise Project. Şi care par a demonstra, fără urmă de îndoială, că dl. Dragnea a cam fentat la greu, cu nesimţire, legile Statului român atunci când din salariul său de bugetar şi-a constituit fabuloasa lui avere. Povestea milionului dispărut, a proprietăţilor nedeclarate din Brazilia, a implicării în parteneriate de afaceri desfăşurate cu indivizi dubioşi ce şi-au pus capăt în mod tenebros existenţei dobândeşte zilnic aspecte tot mai complicate.

E clar. Dl. Liviu Dragnea se află în aceste zile într-o mare încurcătură. Din care nu prea ştie cum să iasă. D-lui Dragnea i-a dispărut inspiraţia până şi la capitolul producţie de glumiţe cu care până mai ieri se autoamăgea că ar putea păcăli presa. Apariţiile publice din ultimele două-trei zile ale baronului de Teleorman sunt tot mai fără sare şi piper, tot mai fade, tot mai specifice unei persoane ce pare prinsă cu mâţa-n sac.

Iar mâţa e pesemne atât de mare încât nu poate fi nici ascunsă, nici ucisă printr-o ordonanţă de urgenţă comandată servanţilor de la Palatul Victoriei. Neputincioase se arată şi articolele scremute despre DNA, despre inventata poliţie politică ori despre denunţuri de pe cristoiublog ca şi emisiunile de la televiziunile aservite ce se dau de ceasul morţii poate-poate că vor putea deturna atenţia de la ceea ce se anunţă a fi megascandalul primei jumătăţi a anului 2017.

Care, dacă se adevereşte, ar putea fi sfârşitul carierei politice a d-lui Liviu Dragnea.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite