Politică

articolul anterior articolul urmator

Lovitură pentru Guvern şi Iohannis. Avocatul Poporului atacă la CCR Legea carantinării şi izolării. Replica lui Ludovic Orban

82
7 Aug 2020 17:02:21
Autor: Radu Eremia
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban FOTO  FOTO Inquam Photos / George Călin
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban FOTO  FOTO Inquam Photos / George Călin

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională prevederile articolului 8 din legea privin carantina, referitor la „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”. Premierul Ludovic Orban a afirmat că Avocatul Poporului recidivează şi atacă ”legi fundamentale”. „Mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României” a transmis Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Avocatul Poporului a depus, vineri, la CCR o sesizare de neconstituţionalitate care vizează articolul 8, alineatele 3- 9 din legea privind carantina, referitor la ”izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”. 

Avocatul Poporului invocă exact unul din argumentele CCR, adică faptul că internarea în spaţiile special amenajate de stat trebuie să fie văzută şi menţionată ca ultimă măsură în ceea ce priveşte tratarea persoanelor infectate cu Covid 19. 

Un alt argument se referă la accesul liber la Justiţie pe care autorităţile trebuie să îl asigure şi despre care Avocatul Poporului susţine că nu ar avea loc.

”După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare a pacienţilor diagosticaţi pozitivi (...), după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice a avut lipsa unui cadru legislativ, Avocatul Poporului recidivează şi atacă şi o lege care a fost adoptată de Parlament, în urma deciziei CCR. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care personal nu o înţeleg. Persistenţa de a ataca legile fundamentale care permit Guvernului şi autortăţilor sanitare să se lupte împotriva epidemiei, mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat Ludovc Orban, la începutrul şedinţei de Guvern.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

82 Comentarii

martin mos
7.08.2020, 17:12:48

chiar nu se poate face ceva cu aceasta femeie? ce vrea de fapt? sa ne omoare pe toti? faceti-i un control la cap! mos taricene numai tu esti de vina pentru nebuniile acestei femei!

+4 (20 voturi)
un roman doar
7.08.2020, 17:12:58

sa fie vorba de legea pe care PSD si Ciolacu au tinut-o 2 saptamani in parlament si au refacut-o de la zero ca sa fie constitutionala ? Ha ha ha !

+9 (17 voturi)
Klaus Ciocannis
7.08.2020, 17:13:11

ba da mumuia aia politruca vremelnic pusa de stapani in post nu se intereseaza ma si de drepturile copiilor la o educatie decente? nu se intereseaza de drepturile victimelor infractiunilor cu violenta? din ce vad pe otreapa aia o intereseaza doar drepturilor celor care incalca legea.. probabil astea sunt ordinele primite de la vataf il consider un narod pe mandolina asta dar deja a trecut de mult limita penibilului rapandula aia pusa la Avocatul Poporului Infractor

-2 (8 voturi)
Klaus Ciocannis
7.08.2020, 17:16:01

mai cara-te bre weber! chiar vrei sa te scuipam pe strada si sa te luam in bombeu cand scoti nasul pe usa sau geam? gata! ajunge! stapanii tai nu mai prind puterea prea curand, e cazul sa te faci si tu pierduta altii mai ambitiosi au fugit cu elicoterul ca sa sfarseasca intinsi pe un perete din targoviste

-2 (10 voturi)
Cristina Ene
7.08.2020, 17:15:27

Excelent Doamna . Dar mai sunt si alte articole ce trebuie contestate

-7 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (82)