Lucia Varga, deputat PNL, cere demisia lui Zgonea, după neregulile cu sistemul de vot din Cameră la Legea defăimării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Lucia Varga a declarat, vineri, că este surprinsă de faptul că apare, în raportul Camerei Deputaţilor, că nu a votat proiectul Legii defăimării, deşi votul său a fost de respingere, ea spunând că va face plângere şi că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ar trebui să demisioneze.

„Am aflat cu surprindere că, deşi am votat împotriva Legii defăimării, figurez că nu mi-am exercitat votul corect, în Parlament. Vreau să verific în Raport ce mi se reproşează şi să vedem dacă sistemul de vot nu a fost bine utilizat sau a fost o defecţiune a acestui sistem“, a spus Lucia Varga, potrivit News.ro 

Ea a menţionat că nu înţelege de ce s-a achiziţionat acest sistem nou de vot, pentru că a creat „mai multe probleme“ în Parlament.Deputatul PNL a mai spus că este de mult în Parlament şi ştie cum să utilizeze sistemul de votare.

„Ştiu că, dacă îţi dă eroare, este normal să scoţi cartela şi să o introduci, din nou, cu partea bună, deci chiar am votat în cunoştinţă de cauză, împotriva Legii defăimării. Şi vreau ca acest Parlament să găsesc vinovaţii de ce eu nu figurez ca un om care am votat legea defăimării“, a mai spus aceasta. 

„Dacă se constată că acest sistem de vot, care am înţeles că a costat foarte mult, nu este bun, cel care l-a iniţiat şi l-a finanţat trebuie să îşi dea demisia. Adică domnul Zgonea, dacă se constată foarte clar că există această nefuncţionare a sistemului, pentru care dânsul a semnat pentru achiziţie“, a precizat deputatul PNL. 

Lucia Varga consideră că Valeriu Zgonea trebuie să facă şi un raport, în care să precizeze cauzele care au dus la această nefuncţionare a sistemului de vot.

De asemenea, Varga a arătat că va avea o discuţie şi în grupul parlamentar al PNL, pentru că şi liderul de grup, Eugen Nicolăescu, apare că nu şi-a exprimat votul la această lege.

„Suntem în situaţia asta mai mulţi, vom lua o decizie“, a adăugat Lucia Varga.

Un număr de 34 de deputaţi prezenţi miercurea trecută în plenul Camerei Deputaţilor, când a fost votată Legea defăimării, nu şi-au exprimat nicio opţiune de vot, iar, dintre aceştia, 14 nu şi-au introdus corect cartela în terminal, se arată în Raportul întocmit de reprezentanţii Camerei.

Conform documentului, cei 20 de deputaţi au avut cartelele conectate corect la consola de vot, au avut drept de vot, dar nu şi-au exprimat opţiunea de vot. Dintre aceştia, zece deputaţi sunt de la PSD, în condiţiile în care pentru ca Legea defăimăriii să fie votată mai era nevoie de şase voturi, adică 158, şapte de la PNL, doi de la UDMR şi unul de la minorităţi. 

Astfel, cei 20 de parlamentari care nu au votat, dar se regăsesc pe raportul de vot, sunt: Adrian Simionescu (PSD), Băişanu Ştefan (PNL), Kraibani Camelia (PSD), Korodi Attila (UDMR), Longher Ghervazen (minorităţi), Man Mircea (PNL), Marin Gheorghe (PSD), Mihai Aurelian (PNL), Ţigăeru - Roşca Laurenţiu (PSD), Tiuch Cătălin (PSD), Budurescu Daniel Stamate (PNL), Canacheu Costică (PNL), Gudu Vasile (PNL), Molnar Zsolt (UDMR), Nichita Cristina (PSD), Niculaie Aurel (PSD), Adam Luminiţa (UNPR), Palăr Ionel (PNL), Popeangă Vasile (PSD), Vlase Petru Gabriel (PSD).

Din cei 34 de de deputaţi care nu şi-au exprimat opţiunea de vot în cazul acestui proiect, 14 nu şi-au introdus corect cartela de vot în terminal, se mai arată în document. De asemenea, din cei 14, şapte sunt deputaţi social-democraţi, patru sunt de la PNL, şi câte unul de la ALDE, UDMR şi miorităţi: Vulpescu Ioan (PSD), Varga Lucia (PNL), Nicolăescu Eugen (PNL), Mîrza Gavril (PSD), Merka - Adrian Miroslav (minorităţi), Mazilu Constantin (PSD), Marcu Viorica (PNL), Iane Ovidiu (PSD), Galan Constantin (ALDE), Drăghici Sonia Maria (PSD), Donţu Mihai (PNL), Cseke Attila (UDMR), Călin Ion (PSD), Bucura Oprescu Simona (PSD).

Raportul are peste 200 de pagini şi concluzia este că sistemul de vot a funcţionat normal în ziua respectivă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite